Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

16 maart 2005

Hertz installeert voertuigvolgsystemen in huurauto's

Samen met Chubb Beveiliging preventief tegen autodiefstal

Hertz Nederland is begonnen met het installeren van de voertuigvolgsystemen in haar huurauto's, ter preventie van de toenemende autodiefstal. Het systeem genaamd "X-trace" is speciaal voor Hertz ontwikkeld door Chubb Beveiliging als mobiel opsporingssysteem.

Praktisch en efficiënt

Het systeem wordt pas geactiveerd als er een melding wordt gedaan van diefstal van de huurauto. Dit om de privacy van de klant te waarborgen. Het systeem is shockproof en waterdicht. Tevens is er een beveiliging in het geval van eventuele sabotage. "Hertz heeft gekozen voor dit systeem omdat het compact is en zeer snel gemonteerd. Er is geen dure inbouw nodig en geen overbodige bedrading", aldus Salto van der Maal, Car Control & Security Manager van Hertz. De X-Trace maakt gebruik van GPS en GSM systemen en controleert zelf de kwaliteit van het netwerk. Er is een noodstroomvoorziening aanwezig en het kastje kan onzichtbaar worden ingebouwd.

Overal op te sporen

Het systeem kan een geografisch gebied bewaken (Geofence) en kan melden aan verschillende alarmcentrales en meldsystemen in binnen- en buitenland. "Wij verliezen gemiddeld één dure auto per jaar en daar willen we graag vanaf", zegt Henk de Korte, Field Operations Manager van Hertz. "Als we die ene auto terughalen, hebben we de investering terugverdiend. Bovendien is de kans zo groter dat de eigendommen van de klant teruggevonden worden." De voertuigvolgsystemen kunnen ook worden gebruikt om auto's die in de lange-termijn verhuur zitten op te sporen op het moment dat Hertz een auto om wil ruilen.

Hertz is met ruim 7000 vestigingen in meer dan 150 landen internationaal marktleider in de autoverhuurbranche. Ook in Nederland is Hertz met bijna 40 vestigingen sterk vertegenwoordigd. Hertz is onderdeel van de Ford Motor Company.

Einde persbericht.

Noot voor de redactie,