Ingezonden persbericht


THOMSON introduceert 5 GB Micro Jukebox met kleurendisplay

Amsterdam, 16 maart 2005 - Thomson, wereldwijd één van de toonaangevende producenten van consumentenelektronica producten, zoals televisie-, video-, en audio-apparatuur, introduceert de PDP2812 Micro Jukebox.

De PDP2812 is de nieuwste telg uit de succesvolle Lyra(tm)-familie van THOMSON. Dankzij het ingebouwde geheugen van 5 GB biedt de PDP2812 plaats aan maximaal 170 uur muziek, oftewel 3400 nummers (WMA). Dankzij het compacte en stijlvolle design verdwijnt deze speler probleemloos in de jaszak.

Het hoge resolutie-kleurendisplay van 1,5 inch kan 65.000 kleuren weergeven. Verder kan het display allerlei beeldmateriaal, zoals JPEG-foto's, weergeven, waardoor het heel gemakkelijk is om door fotocollecties te bladeren of muziekbestanden in te delen. De geheugencapaciteit van 5 GB is goed voor maximaal 25.000 foto's (Jpeg). Bovendien heeft THOMSON een combinatie van een wieltje en een joystick ontwikkeld, waarmee de PDP2812 zeer gebruiksvriendelijk is.

De PDP2812 kan zowel mp3- als Windows Media Audio-bestanden (WMA) afspelen. De USB 2.0-verbinding zorgt ervoor dat muziek zeer snel naar de Lyra kan worden overgezet. Naast digitale muziek, biedt de PDP2812 ook plaats aan tekstbestanden, presentaties, spreadsheets en andere computerbestanden.

De PDP2812 is met zijn afmetingen van 50 x 89 x 14 mm en gewicht van slechts 84 gram een van de kleinste en lichtste Micro Jukeboxes met kleurendisplay, ideaal voor gebruik onderweg. Tevens wordt een compleet pakket accessoires meegeleverd, bestaande uit een hoogwaardige stereo-hoofdtelefoon van SENNHEISER(tm), USB-kabel, universele netadapter en MusicMatch-software voor het beheer van alle muziekbestanden.
De PDP2812 is compatibel met Windows 98 SE, ME, 2000, XP en Mac OS X (alleen voor het verslepen van bestanden).

Prijzen en verkrijgbaarheid
De PDP2812 is per direct verkrijgbaar via een gericht distributiekanaal; onder andere bij Correct, BCC, MediaMarkt, E.P., Polectro en Expert. De PDP2812 heeft een adviesprijs van EUR 279,- inclusief BTW. THOMSON
THOMSON (Euronext Parijs: 18453) (NYSE: TMS) is een gerenommeerd aanbieder van technologie en diensten voor entertainment- en mediabedrijven. THOMSON maakt maximaal gebruik van zijn vooraanstaande positie op het gebied van entertainment, media en technologie, en is daardoor in staat om totaaloplossingen aan te bieden aan content-creators, televisiemaatschappijen, en fabrikanten en retailers. Het bedrijf doet dit onder de merknamen Technicolor, Grass Valley, THOMSON en RCA. Voor meer informatie: www.thomson-europe.nl . De Consumer Solutions Businesses van THOMSON omvatten een breed aanbod THOMSON-merkproducten en -diensten op het gebied van consumentenelektronica. THOMSON verkoopt digitale televisies, audio en video voor thuis en onderweg, telefoons voor thuis, en een enorme verscheidenheid aan accessoires voor consumenten. De meest geavanceerde producten van THOMSON worden verkocht onder de merknaam THOMSON SCENIUM, met nadruk op superieure technologie en een elegant design. MP3 spelers zoals de PDP 2812 worden verkocht onder de merknaam THOMSON LYRA. Puur digitaal geluid begleidt u waar u ook gaat, dankzij de buitengewone opslagcapaciteit, het optimale gebruiksgemak en het ultracompacte design.

Voor meer informatie, testproducten en hoge resolutie beeldmateriaal kunt u contact opnemen met:
Text 100 BV
Karin Schop
Tel: 020 5304347
E-mail: Karins@text100.nl

Informatienummer voor eindgebruikers:
Thomson Nederland
Tel: 0800 8466466 (dealer informatie)
0800 - 8466766 (consumenten informatie)