PERSUPDATE
NETWERKLEVERANCIER INTEROUTE BREIDT UIT IN VERENIGDE STATEN

Amsterdam/Atlanta, 16 maart 2005 - Interoute, leverancier en eigenaar van het meest geavanceerde en wijdvertakte netwerk voor spraak, data en internet in Europa, gaat haar bestaande activiteiten in Noord Amerika uitbreiden. Hiermee beantwoordt Interoute aan de snel groeiende vraag van Europese ondernemingen naar transatlantische telecomdiensten en netwerkverbindingen. Interoute heeft inde VS drie nieuwe managers aangetrokken Ralph Kirkpatrick als Sales Director en Tim Godlee als Account Director, zij richten zich op de wholesalemarkt. Telecomexpert Howard Witt is als Sales Director aangenomen om zich met name toe te leggen op het bieden van netwerkdiensten aan overheden.

Ralph Kirkpatrick was Senior Vice President carrier services bij New Global Telecom en werkte eerder bij Sonera, Swisscom en GlobalOne. Tom Goldee was National Account Manager bij Aleron en Sales Director bij Dynegy. Howard Witt heeft ruim 18 jaar ervaring in de telecomindustrie en komt van Teligent inc., waar hij Executive Director was. Daarvoor werkte hij bij Wiltel Communications, Orblynx, Teleglobe en Motorola.

De drie nieuwe managers zullen werken vanuit een nieuwe vestiging van Interoute in de omgeving van Washington DC en rapporteren direct aan Jay Belodoff, vice president Interoute Americas, gevestigd in Atlanta. Deze uitbreiding laat zien dat wij structureel tegen de algemene neerwaartse tendens van de telecomindustrie in gaan, zegt Jim Kinsella, CEO van Interoute. We kunnen onze klanten al voorzien van netwerkdiensten richting Oost Europa. Onze versterkte focus op Noord Amerika is de ideale volgende stap voor succesvol transatlantisch zakendoen.

Met de uitbreiding naar Noord Amerika kunnen we onze klanten in Nederland, Europa en Amerika optimaal bedienen, zegt Berend-Jan van Maanen, Country Manager Benelux & Nordics Interoute. Via ons eigen internationale kantorennetwerk zijn wij in staat om onze Europese en Amerikaanse opdrachtgevers te voorzien in hun transatlantische en wereldwijde netwerkbehoeftes. Ondernemingen die onze internationale netwerkdiensten gebruiken profiteren van het feit dat wij financieel gezond zijn en ons wijdvertakte datanetwerk geheel in eigendom hebben: die factoren zijn essentieel voor zowel kostenefficiëntie als kwaliteit.

Interoute eigenaar en operator van het meest geavanceerde en wijdvertakte netwerk voor spraak, data en internet in Europa verzorgt intelligente netwerkservices voor uiteenlopende bedrijven waaronder telecommunicatiebedrijven en grote ondernemingen. Interoute heeft een eigen glasvezelnetwerk van 23.500 km en reikt tot in alle belangrijke Europese zakencentra: Amsterdam, Barcelona, Berlijn, Brussel, Düsseldorf, Frankfurt, Genève, Hamburg, Londen, Madrid, Milaan, München, Nice, Parijs, Rome, Rotterdam, Stuttgart, Wenen, Zürich, Leipzig, Praag, Pilsen, Brno, Ostrave, Bratislava, Boedapest, Oradea, Boekarest, Bielsko Biala en Warschau. Voor meer informatie over Interoute: www.interoute.com