Ingezonden persbericht


Persbericht Federatie van Ouderverenigingen

Utrecht, 14 maart 2005
Referentie: F01-1/365/AvdL

Boekje over ernstig meervoudig gehandicapten

We kunnen wat anders, we zijn hetzelfde

"Mijn kind snakt naar nieuwe ervaringen en uitdagingen." Dit is één van de uitspraken uit het boekje 'We kunnen wat anders, we zijn hetzelfde'. De titel zegt het al: mensen met een ernstig meervoudige handicap zijn ook gewone mensen. Die willen ook doen wat ze leuk vinden en ze horen er gewoon bij. Met dit boekje willen de FvO, het EMG-Platform, de BOSK een reëel beeld schetsen van mensen met een ernstig meervoudige handicap.

Doordat mensen met een ernstig meervoudige handicap vaak moeite hebben met praten en hun motoriek, is communiceren lastig. Helemaal met onbekenden. Hierdoor ontstaat vaak een verkeerd beeld van hen. Daarom willen de verenigingen meer aandacht voor deze groep mensen. Want een betere beeldvorming zorgt voor een betere kwaliteit van leven voor mensen met een ernstig meervoudige handicap.

Actieprogramma EMG
Het boekje is uitgegeven als onderdeel van het actieprogramma EMG. Met dit actieprogramma willen de Federatie van Ouderverenigingen (FvO), de BOSK (vereniging van motorisch gehandicapten en hun ouders) en het EMG-Platform (platform voor ieder die werkt of te maken heeft met ernstig meervoudige gehandicapten) een goed bestaan realiseren voor mensen met een ernstig meervoudige handicap. Dit doen ze door mensen in beeld te brengen, goede voorbeelden te laten zien en knelpunten te signaleren.

Bestellen?
De publicatie 'We kunnen wat anders, we zijn hetzelfde' is te bestellen bij de Federatie van Ouderverenigingen, postbus 85276, 3508 AG Utrecht, T 030 2363767 of utrecht@fvo.nl, bestelnummer 11028.

Leden van één van de ouderverenigingen betalen ¤ 1,90; niet-leden betalen ¤ 2,90 (exclusief verzendkosten).

Noot aan de redactie,

Ingezonden persbericht