Politie Zaanstreek-waterland


17:01 15-MRT-05
KOOG AAN DE ZAAN, PROV WEG Z'DAM-CASTRICUM
Fietsendief gepakt
Dankzij een oplettende inwoner van Koog aan de Zaan heeft de politie een 37-jarige man uit dezelfde plaats aangehouden voor fietsendiefstal. De getuige fietste langs de fietsenstalling bij station Koog-Bloemwijk en zag een man aan een fiets rommelen. De getuige sprak de man aan, maar deze reageerde met bedreigingen en zwaaide met een betonschaar in de richting van de getuige. De man fietste vervolgens -op de vermoedelijk gestolen fiets- weg in de richting van de Leliestraat. De getuige fietste achter de man aan en belde intussen de politie. Hoewel de man onderweg de betonschaar naar de getuige gooide en hem bedreigde, gaf de getuige de achtervolging niet op. Uiteindelijk verloor de getuige de man in de Eendrachtstraat uit het oog. Doordat de politiemensen de 37-jarige verdachte herkenden in het opgegeven signalement, kon hij worden aangehouden bij zijn woning. In de schuur troffen de agenten de gestolen fiets aan. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau en in verzekering gesteld.

19:19 15-MRT-05
PURMEREND, DR. J.M. DEN UYLLAAN
Politie zoekt getuigen beroving
Twee jongens zijn dinsdagavond rond 19.20 op het perron van station beroofd van hun mobiele telefoon, een mp3 speler, een rijbewijs en geld. De slachtoffers, een 18-jarige man uit Hoorn en een 25-jarige Purmerender, zaten op een bankje op het perron toen zij werden benaderd door twee mannen van tussen de 16 en de 20 jaar. Een van de mannen gaf de Purmerender een klap. Onder bedreiging van een mes moesten beide slachtoffers vervolgens hun zakken leegmaken. Het betreft een blanke man van ongeveer 1.85 m lang met fel blauwe ogen en een negroide man van ongeveer 1.75 m. Het duo rende vervolgens met de buit weg richting de Boeierflat.
De politie verzoekt getuigen contact op te nemen met de Decentrale recherche Purmerend via 0900-8844.

09:01 16-MRT-05
OOSTZAAN, DE HEUL
Auto gestolen bij woninginbraak
In de nacht van dinsdag op woensdag is vanaf De Heul een zwarte BMW X5 met kenteken 86-NV-NR gestolen. Om de auto te kunnen meenemen werden, terwijl de bewoners boven lagen te slapen, de autosleutels gestolen uit een woning. Men kwam de woning in door een raam te forceren. Behalve de autosleutels werd er verder niets uit de woning meegenomen. De politie heeft buurtonderzoek gedaan. De technische recherche kwam ter plaatse om sporenonderzoek te doen.

10:21 16-MRT-05
MONNICKENDAM, GALGERIET
Politie rolt grote hennepkwekerij op
De politie heeft in een bedrijfspand op het Galgeriet in Monnickendam een hennepplantage van ongeveer 10.000 plantjes ontmanteld. De politie stelde een onderzoek in naar aanleiding van binnengekomen tips. Toen bleek dat het vermoedelijk om een hennepplantage ging, is de politie het pand binnengegaan. Zowel de begane grond als de eerste verdieping werd voor de plantage gebruikt. De stroom werd buiten de meter om afgetapt. Een gespecialiseerd bedrijf heeft de plantage ontmanteld en de plantjes en apparatuur vernietigd. De politie trof in het pand een man aan. Hij is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. De politie heeft de zaak in onderzoek.


---- --