Politie Limburg-Noord


Brand in Nationaal Park De Maasduinen

Datum: 16-03-2005

Tijd bericht: 15:20

Plaats: Bergen

Woensdag rond het middaguur is brand uitgebroken in Nationaal Park De Maasduinen. Een gebied van ongeveer 3,5 hectare in de directe omgeving van het Eendenmeer in Nieuw Bergen is verbrand. Het betrof heidegebied met her en der wat vliegdennen. De oorzaak van de brand is niet bekend. Het terrein is eigendom van de gemeente Bergen en het Limburgs Landschap.

Inzet
De brandweer was om 12.15 uur ter plaatse, om 13.15 uur werd het sein 'brand meester' gegeven. Brandweerkorpsen uit Bergen, Meerlo-Wanssum , Gennep, Lottum en Venlo, in totaal zo'n 40 brandweerlieden, zijn ingezet bij de bestrijding. Na het sein 'brand meester' hebben de korpsen van Bergen, Meerlo en Gennep nog nabluswerkzaamheden verricht om een nieuwe uitbraak te voorkomen.

C2000
De heidebrand was tevens een eerste praktijktest voor C2000 bij grootschalig brandweeroptreden. De reacties van de deelnemende brandweermensen zijn erg positief. De kwaliteit van de verbindingen was goed, ondanks de locatie in het buitengebied konden de deelnemende voertuigen elkaar uitstekend verstaan. Het feit dat er tegelijkertijd een autobrand was in Horst gaf door de scheiding in gespreksgroepen geen ruis bij de inzet.

Dit mediabericht is afkomstig van de Sector Veiligheid Noord- en Midden-Limburg in samenwerking met de voorlichterspool van het district Venray.