Ingezonden persbericht


Persbericht

Verlenging vergunning voor het Mobitex-netwerk van RAM Mobile Data tot 2014

Maarssen ?maart 2005 RAM Mobile Data, aanbieder van mobiele datacommunicatie, heeft van het Agentschap Telecom van het Ministerie van Economische Zaken een voortijdige verlenging verkregen van haar vergunning voor frequentiegebruik ten behoeve van het Mobitex-netwerk tot en met 2014.

Met deze verlenging kan RAM Mobile Data haar dienstverlening op het Mobitex-netwerk in ieder geval tot in 2014 voortzetten. Voor een groot aantal klanten is dit een belangrijke ontwikkeling omdat zij, vanwege de investeringen en het vertrouwen in deze technologie, langjarige contracten afsluiten. Klanten als ANWB, Connexxion, Arriva, gemeentes als Rotterdam, Utrecht en Den Haag en veel taxibedrijven en wagenparkbeheerders hebben recent voor meerdere jaren hun contracten voor mobiele datacommunicatie over het Mobitex-netwerk van RAM Mobile Data verlengd.

Het Agentschap Telecom heeft in haar beslissing vooral gekeken naar de positie, die het Mobitex-netwerk op dit moment inneemt in het Nederlandse telecom landschap en het economisch belang daarvan. Het netwerk bedient ruim duizend klanten en 30.000 gebruikers in het zakelijk segment.

-------- einde persbericht ---------

Over Mobitex
Mobitex is een internationale en open standaard, geoptimaliseerd voor mobiele datacommunicatie voor zakelijke gebruikers. Het was het eerste pakketgeschakelde mobiele netwerk in Nederland. Sinds 1993 exploiteert RAM Mobile Data het Mobitex-netwerk in Nederland.

De Mobitex-technologie is ontwikkeld door Ericsson. Inmiddels zijn er al 31 Mobitex-netwerken in verschillende landen geïnstalleerd. En daar komen nog steeds nieuwe implementaties bij. Hierdoor staat de technologie volop in de belangstelling van hardware en software ontwikkelaars.

Pakketgeschakeld heeft voor gebruikers de volgende voordelen:
· Gebruikers zijn altijd online

· Zowel host als mobiel kan communicatie initiëren: tweeweg datacommunicatie

· Kosteneffectief:

· Alleen succesvol afgeleverde berichten worden gefactureerd
· Voordelig bij frequent berichtenverkeer

· Budgetteerbaar: de kosten zijn van tevoren goed in te schatten

Over RAM Mobile Data
RAM Mobile Data is een volledig zelfstandige, gespecialiseerde aanbieder van oplossingen op het gebied van draadloze- en mobiele datacommunicatie voor de zakelijke markt in de Benelux. Op basis van verschillende ontwikkelgereedschappen kan RAM Mobile Data toepassingen ontwikkelen, die vervolgens gebruikt kunnen worden met GPRS, UMTS en Mobitex. RAM Mobile Data is eigenaar van het Mobitex-netwerk, het eerste pakketgeschakelde netwerk voor mobiele datacommunicatie. Daarnaast biedt zij ook verbindingen aan op basis van GPRS en UMTS van verschillende operators in de vorm van een geheel eigen propositie. Ook levert RAM Mobile Data professionele diensten als consultancy, project management en technische ondersteuning. Vanuit het RAM Navigator Center, de naam voor de datacenters van RAM, worden tevens applicaties, gateways en databases gehost voor eindgebruikers en service providers.

Noot voor de redactie (