Politie Hollands Midden

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326


Datum: 16 maart 2005

(


Leiden Politie ontmantelt hennepkwekerijen
Dinsdagmorgen 15 maart heeft de Politie Hollands Midden onder leiding van de rechter-commissaris en de officier van justitie en in samenwerking met korpsen Haaglanden en Kennemerland zoekingen verricht op totaal 10 lokaties in Leiden, Wassenaar en Nieuw Vennep.
Daarbij werden o.a. twee vuurwapens, enkele hennepkwekerijen, geld, vijf auto's' en andere gebruiksgoederen inbeslaggenomen.
De hennepkwekerijen, uiteenlopend van 150 tot 2500 planten werden ontmanteld. Het onderzoek van vanmorgen maakt deel uit van een onderzoek dat zich richt op ontmantelen van professioneel ingerichte hennepkwekerijen. Totaal werden vier aanhoudingen verricht van mensen in de leeftijd van 27 tot 47 jaar.

Leiden Mishandeling
De politie is op zoek naar de bestuurder van een personenauto die woensdagmorgen 16 maart rond 08.30 uur op de Hoge Rijndijk een 17-jarige jongen uit Leiden mishandelde. Hij pakte de jongen beet en gooide hem hard op de grond. Toen een concierge van een scholengemeenschap tussenbeide kwam stapte de automobilist weer in en reed weg. De mishandeling was vermoedelijk een gevolg van onenigeheid in het verkeer. De jongens fietste over de Burggravelaan en werd daar afgesneden door de automobilist. De jongen zette zich daarop met een voet af op de auto. De jongen deed aangifte van mishandeling. De politie onderzoekt de zaak.

Gouda Aanhoudingen
De politie hield woensdag 16 maart rond 13.30 uur aan het Willem Vroesenplein twee mannen uit Gouda aan van 30 en 31-jaar. De mannen zaten op een bankje in het parkje bier te drinken. Een agent trad daar tegen op door de mannen aan te spreken. Toen hij één van hen wilde bekeuren ontstaken ze in woede. Er vlogen bedreigingen en beledigingen door de lucht aan het adres van de zijn werk doende agent. Met de hulp van meerdere agenten werd 30-jarige in de boeien geslagen en in de politieauto gezet. Zijn maat wilde daarop, ook na meerdere vorderingen, niet vertrekken en werd vervolgens ook aangehouden. Beide mannen zijn ingesloten. De politie zet het onderzoek tegen het tweetal voort.

Gouda Inbraak in woningen
Woensdagmorgen 15 maart werd er ingebroken in twee woningen. De inbraken vonden vermoedelijk rond 11.00 uur plaats. De inbraken vertoonden veel overeenkomst. Zo betrad men de woningen via de achtertuin en achterdeur en nam men uit de woningen bank/giropasjes, mobiele telefoons en een portemonnee weg. Vermoedelijk gaat het dan ook om dezelfde dader(s). Rond 11.00 uur hoorde een bewoner van een woning aan de Kongsbergstraat gerommel in de keuken. Toen zij even later ging kijken was daar een mobiele telefoon en portemonnee weg. De andere woning waar werd ingebroken was in de Geraniumstraat.


---------------------------------------- einde middagberichten -----------------------------------------------


---



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --