Ingezonden persbericht


Portland Europe kondigt BlackBerry-ondersteuning Intellisync Mobile Suite aan

Geschikt voor alle Research In Motion (RIM)-apparatuur

Zoetermeer, 16 maart 2005 - Elektronisch softwaredistributeur Portland Europe kondigt vandaag aan dat het Intellisync® Mobile Suite"-platform, de veelgeprezen oplossing voor mobiele communicatie, binnenkort RIM (Research In Motion) ondersteunt. RIM is de wireless-software waar onder andere BlackBerry"-apparatuur op draait. De ondersteuning van RIM maakt de aanschaf van een aangewezen server, bijbehorende services én speciale beheerssoftware voor alle in een organisatie aanwezige mobiele apparatuur overbodig. Met Intellisync Mobile Suite kunnen e-mail, beveiliging en de push van bedrijfsapplicaties en -data van nagenoeg alle mobiele toebehoren inclusief BlackBerry moeiteloos worden beheerd.

Intellisync Corporation (NASDAQ: SYNC) is de toonaangevende ontwikkelaar en producent van draadloze oplossingen voor de wereldwijde mobiele-communicatiemarkt. Met de tools van Intellisync Mobile Suite kunnen bedrijven via één platform BlackBerry-apparatuur beveiligen, controleren en beheren alsmede andere (mobiele) toebehoren zoals palmOne Treo, pocket-pc s, pc s, laptops en tablet- pc s. De ondersteuning van RIM is een baanbrekende ontwikkeling op het gebied van mobiele-communicatiesoftware, vertelt George van Brugge, algemeen directeur van Portland Europe. Intellisync Mobile Suite biedt nu meer voordelen dan ooit tevoren.

Eén server

Intellisync Mobile Suite is bijzonder gebruiks- en beheersvriendelijk. Dat blijkt onder meer uit de volgende voordelen:
* Beheer van alle mobiele apparatuur via één netwerkserver Met de Intellisync Mobile Suite kan het complete draadloze e-mail en apparatuurnetwerk worden beheerd. Zodoende zijn bedrijven in staat alle gebruikers te voorzien van de nieuwste mobiele applicaties op de door hen gewenste apparatuur. Mobiele medewerkers bijvoorbeeld directieleden en buitendienstmedewerkers als vertegenwoordigers en onderhoudstechnici hebben dankzij de Intellisync Mobile Suite een ruime keuze, van BlackBerry-apparatuur en Treo-smartphones tot en met tablet- pc s. Voor alle apparatuur geldt dat ze centraal kunnen worden beheerd vanaf één server die is voorzien van Intellisync-software.
* Gebruikers van mobiele apparatuur moeiteloos voorzien van gebruiksgemak De Mobile Suite ondersteunt alle ingebouwde BlackBerry-applicaties. Gebruikers hoeven zich dus niet aan te passen aan een nieuwe, onbekende oplossing voor hun e-mail, kalender, contactpersonen en andere mogelijkheden.
* Push mogelijk van bedrijfsapplicaties als CRM en SFA (Sales Force Automation) naar BlackBerry- en nagenoeg alle andere apparatuur Dit geldt voor onder andere laptops, tablet- pc s, op Windows Mobile gebaseerde smartphones en handhelds die draaien op BlackBerry-, Palm OS-, Pocket PC- en Symbian-besturingssystemen.

Intellisync heeft de reputatie een mobility provider met een open platform te zijn. "Er is geen tweede softwareproducent die met zijn software zoveel soorten apparatuur en applicaties ondersteunt," gaat Van Brugge verder. "De nieuwste Intellisync-oplossing is een uitstekend alternatief voor de BlackBerry Enterprise Server. Met name ondernemingen die meer mobiele mogelijkheden wensen, inclusief apparatuurbeheer én het beschikbaar maken van bedrijfskritische data, hebben er veel baat bij. Daarnaast is Intellisync een krachtig alternatief voor organisaties die gebruik willen maken van uiteenlopende apparaattypen via één centraal platform."

IDC-rapport

Met de nieuwste, uitgebreide versie van de Intellisync Mobile Suite kunnen ondernemingen volop profiteren van eersteklas mobiele apparatuur en software. De verbeterde beveiliging, de mogelijkheid om pushsystemen te beheren alsmede de ondersteuning van smartphones werden onlangs genoemd in een rapport van onderzoeks- en adviesbureau IDC. Van Brugge: IDC noemt MDM (Mobile Device Management)-oplossingen een kritische component binnen de mobiliteitsprojecten. Nu ondernemingen zich meer bewust worden van de voordelen van MDM zal de aankoop van een of meer producten van een bedrijf als Intellisync een grote vlucht nemen.