Politie Zeeland


---


O-1444-2005 Aanhoudingen na woninginbraken


Politie Zeeland heeft in de periode december 2004 tot en met maart 2005 onderzoek gedaan naar een 40-tal woninginbraken. Deze inbraken werden voornamelijk in de avonduren gepleegd op Schouwen-Duiveland en Noord-Beveland.
In verband hiermee heeft de politie 4 verdachten in de leeftijd van 17 tot en met 30 jaar aangehouden. Alle woonden of verbleven in Rotterdam en omgeving.
Op 9 maart 2005 werden twee van hen op weg naar Rotterdam aangehouden, nadat ze hadden ingebroken in woningen in Vrouwenpolder en Scharendijke.
Na hun aanhouding werden huiszoekingen gedaan in woningen in Rotterdam en Schiedam. Hierbij werden veel goederen in beslaggenomen die vermoedelijk van diefstal afkomstig zijn. In een van de woningen zijn de andere twee verdachten aangehouden.
Een 30-jarige man en een 30-jarige vrouw zijn deze week voorgeleid aan de rechter-commissaris. De andere twee zijn inmiddels in vrijheid gesteld.
De gedupeerden van de woninginbraken worden in kennis gesteld en krijgen bericht als er goederen van hen zijn teruggevonden.

Op de grens van land en water leveren de 1000 medewerkers van politie Zeeland zelfstandig en in samenwerking met anderen een "bijdrage op maat" aan het verbeteren van de veiligheid en leefbaarheid binnen de Zeeuwse samenleving en haar 15 miljoen gasten. Professioneel en integer met afwisselend werk met een wisselende werkdruk tussen wisselende mensen.
Politie Zeeland biedt politiezorg op maat door in elke Zeeuwse gemeente één of meer wijkteams te laten werken. Daarvoor is in elke gemeente een politiebureau.