Politie Midden- en West Brabant

Aanvullende persberichten Breda en Bergen op Zoom

BREDA, 16 maart 2005

Bredase politie pakt hennepkwekers aan

BREDA: Vandaag zijn door de politie tien adressen in Breda Noord-Oost gecontroleerd op de aanwezigheid van een hennepkwekerij. In totaal zijn op vijf locaties hennepkwekerijen aangetroffen. Op één ander adres werd een zogenaamde drogerij aangetroffen, waar op dat moment mensen aan het 'werk' waren. Op drie adressen trof de politie kwekerijen die in aanbouw waren of waren ontmanteld. Op één bezocht adres werd niets aangetroffen. De verdachten zijn door de politie gehoord en tegen hen zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Aan de actie namen het Bredase politieteam Vlaanderenstraat, de gemeente Breda, Essent en de woningbouwcorporaties deel. De 'oogst' was ruim 1400 planten en ongeveer 60 kilo henneptoppen. De actie trok veel bekijks vanuit de wijk. Van alle adressen waar een hennepkwekerij werd aangetroffen zijn die spullen inbeslag genomen en is de kwekerij ontmanteld. De actie van vandaag komt voort uit bij de politie ontvangen klachten van henneplucht, tips van Meld Misdaad Anoniem en verrichte warmtemetingen. Op de adressen waar illegaal stroom werd afgetapt, heeft Essent de stroom afgesloten.

Brand in een café

ZEGGE: Rond 18:15 vanavond is in Zegge een brand ontstaan in een café aan de Onze Lieve Vrouwestraat. Ongeveer veertig brandweermensen kwamen in actie om de brand te blussen. Al gauw bleek het café niet meer te redden en concentreerde het blussen op het behoud van een timmerbedrijf, naast het café. Dit lukte, waardoor de brand niet oversloeg naar belendende percelen. Uit voorzorg evacueerde de politie wel de bewoners van een aantal naastgelegen woningen. Er waren geen slachtoffers. Hoe de brand is ontstaan, wordt nog onderzocht. Vast staat alleen dat de brand achterin het pand begon. Brandmeester werd om 20:30 gegeven.

Auteur: Manfredi Mauro