Gemeente Barneveld


Extra raadsvergadering i.v.m. Transferium

Op donderdag 17 maart a.s. zal om 19.00 uur in het Raadhuis de extra raadsvergadering plaatsvinden inzake Transferium Barneveld Noord. De commissie Grondgebied zal in verband hiermee later beginnen, en wel aansluitend om 20.00 uur.

De gemeenteraad heeft tijdens de vergadering van 2 maart jl. besloten om het raadsbesluit inzake Transferium Barneveld Noord aan te houden omdat de grondverwerving nog niet helemaal rond was. Het gaat hierbij om de aankoop door de gemeente van BCA Autoveiling aan de Baron van Nagellstraat. Afgesproken werd dat zodra de overeenkomst klaar is, een extra raadsvergadering wordt ingelast. Lange onderhandelingen waarvoor ook de directie van de autoveiling uit Engeland is overgekomen, hebben eergisterenavond geleid tot overeenstemming. Het college van B&W zal nu op 17 maart de wensen en bedenkingen van de gemeenteraad peilen. De aankoop van de autoveiling maakt de ontwikkeling van het Transferium Barneveld Noord mogelijk.

Transferium Barneveld Noord In november 2003 ging de gemeenteraad akkoord met het plan voor een transferium en de daarbij benodigde activiteiten. Het gaat hierbij in de eerste fases om de herstructurering van het zuidelijke deel van de Baron van Nagellstraat vanaf de Stationsweg tot en met de kruising Harselaarseweg, de verlegging van het perron bij station Barneveld-Noord, de herstructurering van het stationsgebied Barneveld-Noord inclusief de aanleg van een Kiss & Ride, de bouw van een transferium en de bouw van een voetgangersbrug over het spoor van het transferium naar het station Barneveld-Noord. De financiering van deze maatregelen vindt volledig plaats met subsidie van de provincie Gelderland en de Europese Unie. Het gaat daarbij om een bedrag van 10.819.700,--. Voor met name de subsidie van de provincie Gelderland geldt dat de in dit voorstel genoemde werken voor 1 januari 2006 klaar moeten zijn.

Barneveld, 11 maart 2004