Ingezonden persbericht

Op donderdag 17 maart gaan de lijnen van Meldpunt Bezorgd? open: 0900 - 040 0405. Bij dit meldpunt kunnen burgers, politie, woningcorporaties en hulpverleners melding maken van zorgwekkende situaties. Het gaat om mensen die verward zijn, zichzelf vervuilen, verwaarlozen of in financiële nood zitten. Het meldpunt is op werkdagen bereikbaar van 9.00 tot 17.00 uur. Wethouder Rensen geeft donderdagmiddag het startschot.

Meldpunt Bezorgd? probeert mensen in probleemsituaties (financieel, psychisch, verslaving) die buiten de boot (dreigen te) vallen op het spoor te komen en hulp te bieden. Er zijn veel partijen actief op dit gebied met versnippering als gevolg. Meldpunt Bezorgd? speelt hierop in door alle partijen aan elkaar te koppelen en één centraal punt te bieden voor meldingen van zorgwekkende situaties. Bij het meldpunt werken hulpverleners van onder andere GGZ-Delfland, Breed Welzijn Delft en Stichting Kwadraad. Zij leggen contact met woningcorporaties, sociale dienst, DUIT en de Budgetwinkel. Het bestaande BAW-overleg (bijzondere aandacht woonproblematiek), het meldpunt Huiselijk Geweld en sociaal isolementbestrijder d'Ruit komen in het meldpunt.

Op donderdagmiddag geeft wethouder Rensen (zorg) het startschot voor Meldpunt Bezorgd? in gezelschap van professionals die in hun werk te maken hebben met mensen in zorgwekkende situaties. Via onder andere posters, folders, advertenties en een website wordt het meldpunt en het nummer in Delft bekendgemaakt.

Voor de redactie
U bent van harte uitgenodigd bij de startbijeenkomst aanwezig te zijn. In het stadhuis aan de Markt om 16.00 uur.
Nadere informatie bij: Sharon Buys, Communicatie gemeente Delft,
tel. 260 29 75.