Wegener NV

persbericht 17 maart 2005


PCM Uitgevers en Wegener zetten belangrijke stap op weg naar nieuwe krant

Zoals bekend is in de afgelopen periode door Koninklijke Wegener en PCM Uitgevers gezamenlijk gestudeerd op mogelijkheden voor het opzetten van een joint-venture voor het uitgeven van een nieuwe krant. In deze joint venture - die wordt vormgegeven door het samenvoegen van de twee bestaande dagbladuitgeverijen van Wegener en PCM in de Randstad - worden vijf regionale kranten, de Dordtenaar, Haagsche Courant/Goudsche Courant, Utrechts Nieuwsblad/Amersfoortse Courant, Rotterdams Dagblad en Rijn en Gouwe en het landelijk verspreide Algemeen Dagblad ingebracht.

Beide uitgeverijen hebben gezamenlijk sinds 8 december van vorig jaar de voor- en nadelen van een samenwerking onderzocht. Dit heeft geleid tot een businessplan, een concept voor de nieuwe krant en een uitwerking van de organisatie en de sociale gevolgen. De nieuwe organisatie zal bestaan uit circa 800 FTE's, hetgeen een verlies betekent van circa 325 arbeidsplaatsen.

Thans kan geconcludeerd worden dat een dusdanig stadium is bereikt dat de verwachting gewettigd is dat overeenstemming bereikt kan worden.

Vandaag wordt het betrokken vertegenwoordigend overleg advies gevraagd. De vakorganisaties en de Sociaal Economische Raad zijn op de hoogte gebracht van het bovenstaande. De joint-venture zal ook door de mededingingsautoriteiten worden beoordeeld. Na afsluiting van de adviesronden zullen de Raden van Bestuur in de komende maanden een definitief besluit nemen.

Nadere details worden vanavond om 17.00 uur tijdens een persconferentie bekend gemaakt.

Amsterdam/Apeldoorn, 17 maart 2005

Raad van Bestuur Raad van Bestuur
Koninklijke Wegener NV PCM Uitgevers BV

Voor nadere informatie/