Gemeente Sneek


Boomfeestdag in Rasterhoffpark met leerlingen basisscholen

Buurtvereniging De Brekken biedt een iep aan

Tijdens de Boomfeestdag 2005 zijn in het nieuwe burgemeester Rasterhoffpark twee bijzondere bomen extra geplant. Buurtvereniging De Brekken bood de gemeente een iep aan, vanwege het feit dat de bewoners erg ingenomen zijn met het nieuwe park. Namens de gemeente Sneek aanvaardde wethouder Jan Bargboer het cadeau van de buurtvereniging.

Harm en Abel Rasterhoff planten een eik in het park dat naar hun vader is genoemd
De dag tevoren is tijdens een veel soberder plechtigheid ook een zeer speciale boom in het park geplant. Dit betrof een zomereik die de kinderen van burgemeester Ludolf Rasterhoff aanboden uit erkentelijkheid voor het feit dat het park naar hun vader is genoemd. Deze boom werd geplant door de zoons Harm en Abel Rasterhoff, mede namens hun broer Jacob en zuster Heleen die niet aanwezig konden zijn.

Na het planten van de eik ontdekten de Rasterhoffkinderen tijdens een bezichtiging van het park tot hun plezier dat ze vanaf het uitzichtpunt precies 'de boerderij van Atsma' in Oppenhuizen konden zien. Dit was de boerderij waar hun vader tijdens de oorlog ondergedoken zat.

Met z'n allen lukt het wel
De Boomfeestdag verliep voortreffelijk. Alle kinderen hebben geweldig hard gewerkt om ruim zestig paardekastanjes, zwarte elzen, zachte berken, tamme kastanjes, gewone essen, grauwe abelen, zoete kersen en zomereiken te planten.

Wethouder Bargboer houdt toespraak in openluchttheater Behalve heel veel kinderen van basisscholen, medewerkers van openbare werken en wethouder Bargboer, waren vertegenwoordigers van buurtvereniging De Brekken en verschillende raadsleden aanwezig. Wethouder Jan Bargboer hield een toespraak in het openluchttheater.

© copyright 2005 Gemeente Sneek - Laatste wijziging: 16-3-2005