Gemeente Helden

Wet Kinderopvang: register kinderopvang & toezicht op kwaliteit

Per 1 januari 2005 is de nieuwe Wet Kinderopvang van kracht. Dit betekent onder meer dat de gemeente een register instelt voor kinderopvanginstellingen, waarmee het vergunningenstelsel is komen te vervallen.
Daarnaast stelt de gemeente ook toezichthouders van de GGD aan voor de controle van de geregistreerde kinderopvanginstellingen in de gemeente.
Register
In het gemeentelijk register zijn per 1 januari 2005 de volgende organisaties opgenomen:


* Stichting kinderopvang Helden, Kloosterstraat 14, 5988 CK Helden
* Stichting Vorkmeer, Ruysstraat 20, 5981 CM Panningen

Toezicht op kwaliteit De gemeente moet ingrijpen als blijkt uit inspectierapportages van de toezichthouder (GGD) dat de kinderopvang niet, of onvoldoende voldoet aan de landelijke kwaliteitseisen. Dit ingrijpen varieert van een schriftelijke aanwijzing tot en met het verbod een kindercentrum te exploiteren. Het college van B&W is verantwoordelijk voor het toezicht op en de naleving van de landelijk geldende uniforme kwaliteitseisen. In haar vergadering van 25 januari 2005 heeft zij de volgende toezichthouders van de GGD aangesteld: M. Bongartz, R. Breukers, A. Hermens en T. Jansen.

Heeft u nog vragen/opmerkingen dan kunt u contact opnemen met de heer Patrick Vorstenbosch, afdeling Welzijn gemeente Helden, tel. (077) 306 68 52 of e-mail: pvo@helden.nl.

3-3-2005 09:42