Politie Zuid-Holland-Zuid


16/03 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden


17-03-2005 - Persberichten District II

VERNIELING RUIT
HARDINXVELD-GIESSENDAM De politie heeft dinsdagmorgen 15 maart een 16-jarige jonge uit Hardinxveld-Giessendam aangehouden op verdenking van een vernieling van een ruit van een kerk aan de Peulenstraat. De vernieling werd gepleegd op 5 maart j.l. De verdachte meldde zich vrijwillig op het bureau in Gorinchem. Hij bekende het feit. De jongen is na verhoor heengezonden. Hij is bereid de schade te vergoeden.

TEGEN BOOM
MOLENAARSGRAAF Een 19-jarige jongen uit Maartensdijk is op dinsdagmiddag 15 maart met zijn auto tegen een boom aangekomen op de Polderweg-West. De man reed in de richting van de Kweldamweg. Toen hij dacht dat er iets over stak, ging hij vol op de rem. Hierdoor blokkeerden de wielen van de auto en gleed hij tegen een boom aan de zijkant van de weg. De man is met nekklachten naar het ziekenhuis vervoerd.

KLACHTEN AANLEIDING VOOR SNELHEIDSCONTROLE
GROOT-AMMERS De politie heeft op dinsdag 15 maart tussen 16.00 en 17.45 uur een snelheidscontrole gehouden op het Graafland in Groot-Ammers. Dit naar aanleiding van klachten van omwonenden. De toegestane snelheid is daar 60 kilometer per uur. Er werd met behulp van een lasercontrole 148 voertuigen gecontroleerd. Tien personen begingen een overtreding; 7 personen werden bekeurd omdat zij te snel reden. 3 personen hadden hun gordel niet om. De hoogst gemeten snelheid was 92 kilometer per uur.