BROOKTROUT TECHNOLOGY, INC.

Turkcell gebruikt mobiele-telefoonservice collect-gesprekken..

Turkcell gebruikt mobiele-telefoonservice met mogelijkheid tot collect-gesprekken op Brooktrouts TR1000 en NS700 producten

NEEDHAM, Massachusetts, March 16/PRNewswire/ --


- Brooktrout biedt mediaverwerkings- en call-controlfuncties voor innovatieve service

Brooktrout Technology Inc., een toonaangevende leverancier van mediaverwerkingsproducten en call-controlproducten, heeft vandaag aangekondigd dat Turkcell, de marktleider in mobiele telefonie in Turkije en een van de grootste aanbieders van mobiele telefonie wereldwijd, een op USSD-technologie gebaseerde service voor collect-gesprekken heeft ingezet die gebruikmaakt van Brooktrouts TR1000 (TM) serie met spraakherkenningsplatform en het NS700 (TM) SS7-platform. Met Turkcells service kunnen gebruikers met prepaid mobiele telefoons andere abonnees bellen en verzoeken dat de ontvanger de gesprekskosten betaalt.

(Logo: http://www.newscom.com/cgi-bin/prnh/19990806/BRKTTECH )

'Door Brooktrouts signaal- en spraakproducten kunnen wij zeer klantgerichte, flexibele toepassingen creëren zoals onze collect-callservice waardoor ons bedrijf kan blijven groeien en wij een maximaal resultaat kunnen behalen op de investeringen in ons netwerk,' zei Ruhi Dogusoy, chief operating officer van Turkcell. 'Brooktrout is een geweldige partner om mee samen te werken en heeft op zeer korte termijn specifieke verbeteringen aangebracht in hun producten.'

De collect-calltoepassing maakt gebruik van Brooktrouts TR1000 spraakherkenningsplatform voor 'interactive voice response' (IVR) mogelijkheden en van de NS700 om een aantal signaalfuncties te kunnen bieden. De door de abonnee geïnitieerde USSD-sessies (Unstructured Supplementary Service Data) worden gerouteerd naar een USSD gateway, die ook op de NS700 van Brooktrout is gebaseerd. Het nummer dat de abonnee wenst te bellen maakt deel uit van de USSD-gegevens. Het verzoek wordt verwerkt en vervolgens doorgestuurd naar een besturingsapplicatie die de dichtstbijzijnde server met collect-callfunctionaliteit identificeert.

De server gebruikt de NS700 om het gewenste nummer te draaien en de TR1000 speelt een aankondiging af voor de ontvanger waarin wordt gevraagd of deze persoon het gesprek accepteert. Als deze het gesprek accepteert wordt er een tweede keer gebeld naar de beller en worden de twee partijen met elkaar in verbinding gesteld.

De TR1000 is een gestandaardiseerd spraakherkennings- en spraakverwerkingsplatform op kaartniveau dat vooral is ontworpen ter ondersteuning van een uitgebreide reeks spraakherkennings-, IVR-, messaging- en vergadertoepassingen. De prestatie en flexibiliteit van dit multifunctionele mediaplatform, dat varieert van 2 tot 60 kanalen per kaart, zorgen ervoor dat systemen de dichtheid en functionaliteit kunnen verkleinen of vergroten om aan de huidige en de zich ontwikkelende behoefte aan geavanceerde bedrijfstoepassingen en toepassingen van service providers te kunnen voldoen.

Brooktrouts NS700 stelt ontwikkelaars in staat de capaciteiten van het SS7-netwerk op een hoger niveau te plaatsen en voor carrier geschikte toepassingen voor SS7 circuitgeschakeld call-control, SS7/IP-convergentie, GSM MAP SMS, CDMA IS-41 en INAP intelligente netwerkapparaten te ontwikkelen. De NS700 staat centraal bij SS7 signaal-gateways, verbeterde serviceknooppunten, follow-me services, draadloze toepassingen, intelligente randapparatuur en nog veel meer. De NS700 biedt ontwikkelaars wereldwijde connectiviteit, waardoor de technologie die in meer dan 70 landen wordt gebruikt wordt verbeterd, en de NS700 heeft een geïnstalleerde basis van meer dan 1 miljoen poorten.

Over Turkcell

Turkcell is de toonaangevende GSM-operator in Turkije met op 31 december 2004 23,4 miljoen postpaid en prepaid klanten. Turkcell biedt draadloze telefoondiensten van goede kwaliteit in heel Turkije en heeft een dekking van 100% in steden met meer dan 10.000 inwoners. Turkcell heeft op 12 januari 2005 435 roamingpartners in 174 landen. Turkcell is het enige bedrijf in Turkije met een NYSE-notering. Turkcell heeft belangen in internationale GSM-bedrijven in Azerbeidjaan, Georgië, Kazakstan, Moldavië en Noord-Cyprus, die op 30 september 2004 3,5 miljoen abonnees in totaal telden.

Over Brooktrout Technology

Brooktrout Technology is een toonaangevende leverancier van mediaverwerkingsproducten, netwerkinterfaces, call-controlproducten en signaalverwerkingsproducten die de ontwikkeling van toepassingen, systemen en diensten mogelijk maken voor zowel New Network (TM) (pakketvorm) als traditionele telefoonnetwerken (TDM). Het is de strategie van het bedrijf om een partnerschap aan te gaan met zijn klanten en nauw met hen samen te werken zodat zij hun levering van nieuwe toepassingen en diensten kunnen versnellen, hun bestaande activiteiten kunnen vergroten en nieuwe markten kunnen ontwikkelen. Voor meer informatie, ga naar http://www.brooktrout.com. Brooktrout Technology is een dochteronderneming van Brooktrout, Inc. (Nasdaq: BRKT).

Contactpersoon voor de pers:
Lida Joly

+32-2-658-0190
lida@brooktrout.com

Michelle Liro

+1-781-433-9525
mliro@brooktrout.com

Website: http://www.brooktrout.com

Source: Brooktrout Technology, Inc.

Lida Joly, +32-2-658-0190, lida@brooktrout.com, of Michelle Liro,
+1-781-433-9525, mliro@brooktrout.com, beiden van Brooktrout/ Logo: http://www.newscom.com/cgi-bin/prnh/19990806/BRKTTECH AP Archive: http://photoarchive.ap.org, PRN Photo Desk, photodesk@prnewswire.com


17 mrt 05 08:33