Socialistische Partij


Referendum Weblog

---

woensdag 16 maart 2005

Nederland opheffen? Shell helpt (misschien)

Geplaatst om 11.57 uur

Vanmorgen kwam het NOS Journaal opnames maken voor het Journaal van vanavond. Woordvoerder Europese Zaken Harry van Bommel knutselde aan een landkaart die gebruikt gaat worden in een fotoactie - waarover later meer.

Harry vertelde wat er bij het referendum op het spel staat: "In essentie is de vraag op 1 juni: gaan we Nederland opheffen?"

Opname NOS Journaal

Er werd een toelichting gevraagd op de campagne die de SP gaat voeren. "Wij zetten sterk in op het Internet en gaan op grote schaal het land in, om in al onze afdelingen en daarbuiten de mensen te vertellen wat er in deze Europese grondwet staat, en waarom zij volgens ons `tegen' moeten stemmen."

De verslaggever wilde ook weten wat Harry er van vindt dat de voorstanders bedrijven als Shell hebben benaderd om daar geld los te peuteren voor de ja-campagne. "Dat verbaast mij helemaal niets, want deze grondwet is er voor het Europa van de multinationals, en niet voor het Europa van de mensen."
6 reacties

---

Bang voor de uitslag?

Geplaatst om 8.39 uur

Bang voor de uitslag?

In navolging van het CDA heeft ook de PvdA nu gezegd dat de uitslag van het referendum alleen wordt gerespecteerd als ongeveer een derde van de kiezers komt opdagen.

Als de opkomst bij de verkiezingen voor het Europees Parlement, de Waterschappen of de Provinciale Staten lager is dan 30%, wordt ook dan de uitslag terzijde geschoven?
5 reacties

---

dinsdag 15 maart 2005

Citaat van de week

Geplaatst om 14.04 uur

Fischer

"Het creëren van een Europese eenheidsstaat, gebonden door een Europese grondwet, is de belangrijkste taak van onze tijd."

Aldus de Duitse minister Fischer van Buitenlandse Zaken (Telegraph, 27 December 1998)

En de Nederlandse voorstanders van de Europese grondwet maar volhouden dat nìet wordt toegewerkt naar een Europese superstaat, waarin Nederland slechts een provincie is...
8 reacties

---

maandag 14 maart 2005

Meer geld voor ja-propaganda?

Geplaatst om 16.18 uur

Het Europees Parlement moet deze week beslissen over een eenmalige uitbreiding van de propagandapot over de Europese Grondwet. Er ligt een voorstel om 7,7 miljoen euro toe te voegen aan de begroting. Lees verder »
3 reacties

---

Vote No

Geplaatst om 11.42 uur

Vote No

De SP is nog druk bezig met het ontwikkelen van de referendumcampagne. De slogans en beelden van de campagne zijn nog in aanbouw achter de schermen. Sommige van onze bondgenoten zijn al langer bezig.

Kijk maar eens op de website van de Britse organisatie Vote No: www.vote-no.com. Daar is onder meer een helder filmpje te zien. Geen reacties

---

Nog 78 dagen...

Geplaatst om 9.06 uur

Welkom op de Referendum Weblog.

Over 78 dagen is het zo ver, dan mag Nederland zich in een referendum uitspraken over de Europese Grondwet. Het campagneteam van de SP moet ervoor zorgen dat Nederland `tegen' stemt bij dat referendum, op woensdag 1 juni 2005. Om dat te bereiken gaat er de komende 78 dagen veel, héél veel gebeuren.

Op deze weblog houden we je op de hoogte, van dag tot dag en in de laatste weken desnoods van uur tot uur.

Zet `m bij je favorieten, of abonneer je RSS-lezer op onze RSS-feed.
1 reactie

---