Gemeente Urk

Markt Urkerhard goed van start

Wat vindt u van de markt in het Urkerhard?

De Urker zaterdagmarkt is half april 2004 verplaatst van De Hofstee naar winkelcentrum Het Urkerhard. Nu er bijna een jaar is verstreken werd het tijd voor een evaluatie. Verantwoordelijk wethouder Koffeman sprak met een vertegenwoordiging van de markt en kan constateren dat de verplaatsing goed is verlopen en positief wordt gewaardeerd.

De vergunninghouders zijn over het algemeen tevreden over het functioneren van de markt op de nieuwe locatie. Het proces van de verplaatsing is goed verlopen. De opstelling is ruim, waardoor de plaatsen goed bereikbaar zijn en de klanten goed bediend kunnen worden. Ondanks dat er zich wijzigingen in het publiek op de markt hebben voorgedaan, heeft in het algemeen de omzet er niet onder geleden.

Werken aan gezelligheid

Het beeld bestaat dat de markt ten opzichte van de Hofstee aan gezelligheid zou hebben ingeboet. De ruimere opstelling van de marktkramen zou hier debet aan kunnen zijn. In overleg met de vergunninghouders zal nader naar mogelijkheden gekeken worden om de gezelligheid te bevorderen.

Parkeren

In het algemeen bestaat grote tevredenheid over de parkeermogelijkheden. Er is ruimte genoeg om vlug een parkeerplek te vinden. Aan de stalling van fietsen zal nog wel gewerkt moeten worden. Samen met de marktmeester zal naar een oplossing voor het fietsparkeren worden gezocht.

Wat is uw mening?

In de evaluatie hebben de vergunninghouders en de gemeente de marktverplaatsing besproken. Natuurlijk is ook de mening van de bezoekers over verplaatsing van de markt van belang. De meningen van de ´oude` en ´nieuwe` bezoekers van de zaterdagmarkt in het Urkerhard kunnen bijdragen aan het optimaliseren van de markt in het Urkerhard. Uw reactie kunt u sturen naar communicatie@urk.nl of naar antwoordnummer 1823, 8300 XS Emmeloord (postzegel is niet nodig), onder vermelding van marktzaken. Alvast hartelijk dank voor uw mening!