Gemeente Zwolle

Theaterplein Tanerij

Het gemeentebestuur heeft enthousiast gereageerd op de plannen van Jonnie en Thérese Boer om in het Spinhuis een restaurant, een kook- en wijnschool en een luxe hotel (ca. 25 kamers) te vestigen.
Ook zal de gemeente naar verwachting (onder voorbehoud van definitief B&w-besluit van 15 maart ´05) meewerken aan de vestiging van Nibourg Interieurs in het Flevogebouw, begane grond. Op de verdiepingen komen luxe appartementen, onder regie van Bemog Ontwikkeling.

Opening in 2006
De gemeente en de diverse ondernemers streven ernaar om in september 2006 bij de opening van het nieuwe theaterseizoen, zowel de horeca in het Spinhuis, als de nieuwe winkel van Nibourg, en een volledig heringericht openbaar gebied tegelijk met het nieuwe theater te kunnen openen. De appartementen worden in 2007 opgeleverd. De gemeente is gestart met de bestemmingsplanprocedure voor de Tanerij. Het Voorontwerp-bestemmingsplan komt naar verwachting in mei/juni ter inzage.

Bebouwing 12 Apostelen en Bruggeman
Rond eind dit jaar/begin 2006 kan de bouw van start op de ´12 Apostelen´ (parkeerterreintje aan de Menno van Coehoornsingel en de Spinhuis Bredehoek) en ´Bruggeman´ (aan de Assiesstraat). Er komen winkels op de begane grond en appartementen op de verdiepingen. De oplevering wordt begin 2007 verwacht. Beide locaties maken deel uit van het bestemmingsplan De Tanerij.

Parkeerdek
Het Parkeerdek blijft in elk geval tot eind 2007 liggen. De gemeente gaat ervan uit dat de planontwikkeling voor dit gebied begin 2007 wordt hervat, met het vastgestelde Programma van eisen als vertrekpunt.

Locatie Schaepman Lakfabriek
Het stedenbouwkundig plan voor de Schaepman locatie ligt ter inzage in het gemeente-informatiecentrum, net als een maquette en een film over de plannen. Zodra de projectontwikkelaar de financiering en de resterende verwervingen rond heeft, start de gemeente, op zijn verzoek, de bestemmingsplan- en artikel 19-procedure. De bouw gaat naar verwachting in de tweede helft van 2006 van start.


---