Gemeente Zwolle

Kwaliteitsslag
Schoon, heel en veilig

Om de kwaliteit van de binnenstad goed te houden staan er allerlei projecten ?groot en klein- in het Binnenstadsprogramma op stapel die moeten zorgen dat het centrum schoon, heel en veilig is. Zoals Achter de Broeren, dat nu een flinke opknapbeurt krijgt. De nieuwe winkel op de voormalige locatie Suikeroom is met het oog op de opening half maart bereikbaar gemaakt. Verwacht wordt dat het plein eind april compleet is opgeknapt, waarna de Korte Smeden onder handen genomen wordt.

Achter de Broeren wordt een stedelijk winkelplein, met plaats voor kleine evenementen. In het gemeente-informatiecentrum kunt u op tekeningen bekijken hoe het plein eruit komt te zien.
De Korte Smeden wordt opgeknapt met het oog op het creëren van een goede loopverbinding tussen de Diezerstraat en Het Eiland.

Ondergrondse containers
Om het straatbeeld te verbeteren en stankoverlast te voorkomen mogen ondernemers in de Zwolse binnenstad vanaf 1 januari 2006 geen vuil(rol)containers meer op straat zetten. De gemeente biedt een alternatief aan: ondergrondse containers die je met een pasje kunt bedienen. Een bijkomend voordeel is dat 24 uur per dag afval aangeboden kan worden.

De Zwolse binnenstad telt intussen veertien ondergrondse afvalcontainers. Het komende jaar breidt de gemeente Zwolle het netwerk van ondergrondse afvalcontainers verder uit. De eerstvolgende wordt op maandag 4 april aanstaande geplaatst (wederom) aan de Nieuwstraat, ter hoogte van de V&D.

Bij wijze van proef kunnen ook inwoners van de binnenstad van de containers gebruikmaken. Zodra een container geplaatst wordt, ontvangen zij hierover een brief van de gemeente. Wilt u weten of u hiervoor in aanmerking komt? Bel dan met de servicelijn van Wijkzaken, telefoon: (038) 498 33 00. Of neem een kijkje op www.afvalzwolle.nl.

Romantiek terug in park Potgietersingel
Het groen in het park aan de Potgietersingel ondergaat momenteel een kleine metamorfose. Door kleine toevoegingen in de huidige beplanting, moet het park een meer 'romantisch' uiterlijk krijgen dat vergelijkbaar is met dat van Park Eekhout. De werkzaamheden worden uitgevoerd in het kader van Licht op Groen. Naar verwachting zijn de werkzaamheden begin mei 2005 afgerond.


---