Metaalunie

Nieuws
Persberichten

Branchegroep Moulds & Dies Industry organiseert kennis netwerkmiddag 2-2-2005

Op 17 maart 2005 organiseert branchegroep MDI van de Koninklijke Metaalunie samen met de branches Dutch Precision Technology (DPT), Nederlandse Precisie Slijpbedrijven (NPS), Nederlandse Vereniging van Modelmakerijen (NVvM) en Specialists Production Mechanization and Automation (SPMA) een kennis netwerkmiddag in Nieuwegein. Leden van MDI produceren in hoofdzaak stempels en matrijzen voor derden. Het thema van de middag is samenwerking, strategie en alliantievorming. Inschrijving staat open voor leden van deze branchegroepen en voor overige Metaalunieleden.

Bedrijven die hun strategie hebben bepaald, spelen beter in op de marktvraag. In een aantal gevallen wordt daarbij nauw samengewerkt met andere bedrijven. Dat blijkt uit een recente toekomstverkenning onder bedrijven in de kunststofverwerkende industrie. Tijdens deze kennis netwerkmiddag kunnen ondernemers ervaringen uitwisselen. Persoonlijk contact is de eerste stap naar een succesvolle samenwerking.

De middag begint om 12.00 u urmeteengezamenlijkelunch.Vanaf13.00 uur staan diverse lezingen op het programma:


- Ontvangst door de voorzitter van MDI, (Pieter) P. Maas, PMM;
- Samenwerking is de reddingsboei voor het mkb, Prof. dr. ir. (Bart) C.J.M. Vos, UvT;

- Samen of alleen?, (Joost) J. Krebbekx, Berenschot;
- Broadening the international scope of the Dutch Mould en Dies Industry,
(Simon) S. van den Berg, Moulds & Dies Europe BV;
- Samenwerking in research, (Han) Ir. J.A.J. Oosterling, TNO industrie;

- Low cost sourcing strategy, (Marcel) M.L.M. Pennings, OCÉ N.V.

Vanaf 16.00 uur krijgt een aantal bedrijven de gelegenheid zich te presenteren in de workshops. Bezoekers van de kennis netwerkmiddag kunnen een keuze maken uit workshops over:


- Hot runners en nieuwe producten;

- Het verkopen van toegevoegde waarde;

- Subsidies voor innovatie en samenwerking;
- Draadvonken;

- Matrijzen.

Aanmelden kan tot 16 februari 2005. Voor brancheleden van één van de organiserende branches bedragen de deelnamekosten EUR 55 (excl. BTW). Overige Metaalunieleden betalen een toeslag van EUR 100 (excl. BTW). Voor meer informatie en het opvragen van het aanmeldingsformulier kunt u contact opnemen met Jessica Bresser of Fred Vasquez, telefoon (030)
- 605.33.44.
Reageren: vasquez@metaalunie.nl