Vereniging Samengestelde Wedstrijd Mensport Nederland

Nederlandse vierspantop naar Indoor Brabant

16/02/2005

's-Hertogenbosch, 16 februari 2005
Tijdens de openingsavond van Indoor Brabant op donderdag 17 maart wordt de piste vrijgemaakt voor de spannende kwalificatiewedstrijd om de felbegeerde wild card voor de Wereldbeker vierspannen. De complete Nederlandse vierspantop zal in deze rubriek aan de start verschijnen.

Ton Monhemius, regerend Nederlands Kampioen Koos de Ronde, Harry de Ruyter en Mark Weusthof, aangevuld met Hans Heus en Herman ter Harmsel, betreden vanaf 22.15 uur de piste van de Brabanthal. Heus en ter Harmsel ontvingen van Indoor Brabant een wild card om deel te kunnen nemen aan deze spectaculaire wedstrijd. Heus won onlangs de indoor marathon in Wanroij, eindigde als tweede tijdens de menavond van de KWPN Hengstenkeuring en werd derde in de menrubrieken van Expo on Horse en Jumping Amsterdam. De uit Rijssen afkomstige Herman ter Harmsel eindigde door pech als vijfde in Amsterdam en hoopt tijdens Indoor Brabant op een herkansing met zijn prachtige span zwarte tuigpaarden. De strijd zal plaatsvinden over één omloop, waarna de beste drie rijders zich plaatsen voor de aansluitende winning round. De gelukkige winnaar bindt in de Wereldbekerwedstrijden op zaterdagmiddag en zondagavond de strijd aan met de reeds voor de Wereldbeker geplaatste drievoudig Wereldkampioen Ysbrand Chardon, de Hongaarse menners Jozsef Dobrovitz en Zoltan Lazar en de Zweedse vierspanrijders Tomas Eriksson en Jan-Erik Pålsson.

Meer informatie en het programma van Indoor Brabant, dat van 17 t/m 20 maart plaatsvindt in de Brabanthallen in `s-Hertogenbosch, vindt u op:

www.indoorbrabant.nl