BURSON-MARSTELLER

Uitnodiging voor het Nationale Obesitas Debat
17 maart van 17:30-20:00 in Felix Meritis te Amsterdam

'De tijd van lachen om dikke Amerikanen is voorbij' zei Eurocommissaris Markos Kyprianou onlangs. Het onderwerp obesitas is niet meer weg te denken van de maatschappelijke en politieke agenda's van de Wereldgezondheidsorganisatie, Amerika, Europa en dus ook van Nederland. Niet alleen kranten staan er bol van, iedere week zijn er verschillende congressen, symposia en lezingen over het vraagstuk. Jammer genoeg is veelal het obesitas issue zelf het uitgangspunt. Als PR en communicatiebureau bepleit Burson-Marsteller een benadering waarin de gedragingen, percepties en verwachtingen van verschillende 'stakeholders' uitgangspunt zijn en daarmee obesitas in maatschappelijk en culturele context plaatst.

Daarom heeft Burson-Marsteller de afgelopen 9 maanden een student van de Vrije Universiteit van Amsterdam percepties, verwachtingen en oplossingsrichtingen van alle belanghebbende groepen binnen de Nederlandse obesitas arena laten inventariseren. De resultaten hiervan worden op 17 maart gepresenteerd. Daarbij wordt ook ingegaan op de verschillende mogelijkheden van communicatie richting de burgers. Zowel vanuit macro (overheid) als vanuit micro (bedrijf) perspectief.

Na de presentatie zal een paneldiscussie plaatsvinden met de Nederlandse beleidsbepalers en -beslissers op het gebied van obesitas. Deze paneldiscussie zal zich toespitsen op vragen zoals: 'Werken de verschillende organisaties (privaat en publiek) op constructieve wijze met elkaar samen? Wat kan verwacht worden van het Nationale obesitasconvenant? Wat zijn de meest praktische barrières die het oplossen van de problematiek in de weg staan, hoe kunnen / zullen deze worden aangepakt?'

Onder leiding van Rob Oudkerk, huisarts en oud-Tweede Kamerlid en voormalig Wethouder van Amsterdam, zullen de volgende personen deelnemen aan het debat:


1. Dhr. R. Bekker, Secretaris-Generaal van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS)

2. Dhr. H. Krosse, Directeur van het Nationaal Instituut voor Gezondheidsbevordering en Ziektepreventie (NIGZ)
3. Dhr. A. van Schaveren, Directeur van het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen (NISB)

4. Mw. C.A.J. Bemelmans, Teamleider Overgewicht van het Voedingscentrum

5. Mw. G. Huyssoon, Campagneleider Gezonde Voeding van de Consumentenbond

6. Mw. E. Tonkens, Tweede Kamerlid voor GroenLinks
7. Vertegenwoordiger van de Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie (FNLI)

De Hartstichting zal tussen 17:30 en 18:30 de mogelijkheid bieden uw cholesterol te meten. Het programma van 17 maart ziet er als volgt uit:

17:30-18:30 Welkom met koffie en broodjes 18:30-19:00 Presentatie onderzoeksresultaten Burson-Marsteller
19:00-20:15 Paneldiscussie
20:15-einde Borrel

Na afloop van het debat is er de mogelijkheid te spreken met elkaar over de uitdagingen van de obesitasproblematiek onder het genot van een drankje aan de bar van Felix Meritis. Tevens ontvangt u een exemplaar van het onderzoeksrapport.

Graag vernemen wij uw reactie voor maandag 7 maart. U kunt uw aanwezigheid doorgeven per email (info.amsterdam@nl.bm.com), telefonisch (020-579 59 52) of fax (020-579 59 98). Gezien het beperkte aantal plaatsen adviseren wij uw aanwezigheid bijtijds door te geven. De kosten voor de bijeenkomst zijn 50,00 Euro. Voor de pers is de toegang gratis.

Mocht u vragen hebben, dan vernemen wij die graag via 020 579 59 52 (Ruby Veninga).