Gemeente Heythuysen

Nieuws

Informatiebijeenkomst nieuwbouw Eykerstokweg

In verband met de inspraakprocedure van de plannen voor de bouw van 26 starterswoningen aan de Eykerstokweg te Heythuysen wordt er op donderdag 17 maart 2005 om 19.00 uur een informatieavond georganiseerd in de raadzaal van het gemeentehuis in Heythuysen. Geïnteresseerden worden van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn.

Op het plan is onderstaande inspraakprocedure van toepassing:

Inspraakmogelijkheid nieuwbouw project voor 26 starterswoningen en beëindiging agrarisch bedrijf a.d. Eykerstokweg

Burgemeester en wethouders van Heythuysen maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 6a van de Wet op de Ruimtelijke Ordening (WRO), juncto artikel 2 van de gemeentelijke inspraakverordening bekend, dat met ingang van donderdag 24 februari 2005, gedurende een periode van 4 weken (tot 23 maart 2005) bij de balie Bouwen en Wonen ter inzage ligt het voorontwerp bestemmingsplan Partiële herziening bestemmingsplannen Buitengebied Heythuysen 1999en Zuid, voor de realisering van 26 starterswoningen op de locatie van het voormalig TAF-bedrijfsgebouw aan de Eykerstokweg, alsmede de beëindiging van een agrarisch bedrijf ter plaatse. Ten behoeve van de vrijstellingsprocedure ingevolge artikel 19 lid 2, Wet op de Ruimtelijke Ordening voor de realisering van de starterswoningen, dient de concept partiële herziening van de betreffende bestemmingsplannen als een goede ruimtelijke onderbouwing voor dit woningbouwproject.

Het project behelst de bouw van 26 woningen, in het kader het zg. 1000-woningen-plan van de provincie, welke bedoeld zijn voor starters op de woningmarkt. Het woningbouwprogramma voorziet in de bouw van 17 rijwoningen en 9 appartementen.

Gedurende bovengenoemde termijn van 4 weken kunnen ingezetenen en in de gemeente een belanghebbende natuurlijke en rechtspersonen ten aanzien van dit plan schriftelijk hun inspraakreacties kenbaar te maken bij het college van burgemeester en wethouders van Heythuysen, Postbus 3008, 6093 ZG Heythuysen.

Het plan kan worden ingezien bij de Afdeling Grondgebiedzaken, bureau Bouwen en Wonen. Op verzoek kan het plan ook gedurende drie aaneengesloten uren per week buiten de werkuren worden ingezien. Hiervoor kunt u een afspraak maken met de afdeling Grondgebiedzaken, bureau Bouwen en Wonen, tel.: 0475-499393.

Heythuysen, 23 februari 2005.
Burgemeester en wethouders van Heythuysen.