Raad voor Maatschappelijke Ontwikkeling

Aanbieding integratie advies aan minister Verdonk 15 maart, 2005

Raad voor Maatschappelijke Ontwikkeling presenteert advies

Eenheid, verscheidenheid en binding; over concentratie en integratie van minderheden in Nederland

aan minister Verdonk

17 maart 2005: 11.45 uur

Een direct spreidingsbeleid kan de integratieproblemen met betrekking tot zwarte scholen, in concentratiewijken en (sommige) etnische organisaties slechts in beperkte mate oplossen. In zijn advies Eenheid, verscheidenheid en binding. Over concentratie en integratie van minderheden in Nederland bepleit de RMO daarom een andere aanpak. De RMO presenteert een integratiemodel, waarbij de aandacht wordt verlegd van spreiden van minderheden naar investeren in mensen. De RMO wil dat bereiken door het creëren en onderhouden van een niet overtreedbaar kader van gemeenschappelijkheid, dat meer ruimte geeft voor verschillen tussen bevolkingsgroepen.

Graag nodigt de RMO u uit aanwezig te zijn bij de aanbieding van het advies Eenheid, verscheidenheid en binding aan de minister voor Vreemdelingenzaken en Integratie, mevrouw drs. M.C.F. Verdonk. De voorzitter van de RMO, Prof. dr. H.P.M. Adriaansens, zal het advies toelichten. Daarna geeft de minister een reactie. Vervolgens is er gelegenheid tot discussie en het stellen van vragen.

Datum: 17 maart 2005 Tijd: 12.15 tot 13.00 uur (inloop vanaf 11.45 uur)
Plaats: Ministerie van Justitie, Schedeldoekshaven 100, Zaal L 339, Den Haag (routebeschrijving)

Aanmelden bij de Receptie Laagbouw: NB: vergeet niet uw legitimatiebewijs!

Aanmelding voor de bijeenkomst: rmo@adviesorgaan-rmo.nl of 070-3405294. (Bij aanmelding voor deze bijeenkomst ontvangt u onder embargo het advies).

Voor vragen over de bijeenkomst: Thomas Schillemans (t.schillemans@adviesorgaan-rmo.nl) (telefoon: 070-3406028 / 06 2705 6764)