Gemeente Heerenveen


Nieuwe reintegratie: Werk boven uitkering

16/03/2005

Op donderdag 17 maart is in het gemeentehuis te Heerenveen de contracten getekend voor de uitvoering van reïntegratiedienstverlening voor werkzoekenden binnen de gemeente Ooststellingwerf, Weststellingwerf, Skarsterlân en Heerenveen.De betrokken wethouders van de vier gemeenten en de betreffende reïntegratiebedrijven zijn bij de ondertekening aanwezig.

Gemeenten zijn op grond van de SUWI-wet (Structuur Werk en Inkomen) verplicht om de reïntegratieactiviteiten ten behoeve van uitkeringsgerechtigden, werkloze niet-uitkeringsgerechtigden en personen met een Anw-uitkering uit te besteden aan private partijen.

Aansluitend op de samenwerking in het kader van de Wet werk en bijstand (WWB), hebben de gemeenten Ooststellingwerf, Weststellingwerf, Skarsterlân en Heerenveen de reïntegratietrajecten gezamenlijk Europees aanbesteed. Daardoor ontstaat een uniform arbeidsmarktbeleid.

Hoewel het een gezamenlijke aanbesteding is, sluit iedere gemeente afzonderlijk contracten af met de geselecteerde reïntegratiebedrijven. Met de reïntegratiedienstverlening geven de vier gemeenten inhoudelijk invulling aan het uitgangspunt `werk boven uitkering'. Uiteindelijk doel is duurzame uitstroom naar reguliere arbeid. Elke werkzoekende moet de handen uit de mouwen steken. De reïntegratiedienstverlening zal daadwerkelijk moeten leiden tot meer langdurige uitstroom. De gemeenten zullen dan ook sterk monitoren op resultaten.

De volgende aanbieders zijn geselecteerd:
Ausems & Kerkvliet Externe expertise en verzuimbegeleiding Grip Human Resource Control Direct Werk
Rework Reïntegratie & Outplacement Direct Werk Reax Reïntegratie b.v. Detacheringsbanen
DHG Reïntegratie b.v. Reïntegratietrajecten Salto Reïntegratie Reïntegratietrajecten

De contracten gaan in op 15 maart 2005 voor de duur van twee jaar.