Koninklijke Nederlandse Toeristenbond ANWB

ANWB: bromfietsverzekering met no-claimkorting

De ANWB heeft aan z'n bromfietsverzekering een no-claimregeling toe­gevoegd. Bij autoverzeke­ringen is een bonus-malussysteem heel gewoon; voor brom­fiets­verzekeringen is het uniek. De verzekerde begint bij de ANWB met 10% starters­korting en kan in vijf jaar een korting van 75% bereiken. De kor­ting kan worden overgedragen op een motor- of auto­verzekering van de ANWB. De nieuwe, doorlopende bromfiets­verzekering is scherp geprijsd en een van de weinige die verzekert tegen schade door aanrijding én diefstal. De kentekening van bromfietsen is de aanleiding voor deze vernieuwing.

Met de kortingsregeling en de scherpe premie komt de ANWB tegemoet aan een oproep van VVD-kamerlid Luchtenveld, om het financieel voordeel van de kentekening van bromfietsen, die vanaf 1 september 2005 wordt ingevoerd, ten goede te laten komen aan de consument. Overigens blijft de ANWB van mening dat de overheid 13,5 miljoen euro moet bijdragen aan de kosten van de kentekenregistratie voor de bromfietser .

Bij de nieuwe bromfietsverzekering is gekozen voor het gemak van een doorlopende verzekering. Bij verkoop van de brommer is deze eenvoudig te beëindigen of over te zetten naar een ander kenteken. De verze­ke­ring geldt ook voor zogeheten brommobielen.

Wie de bromfietsverzekering tussen 15 maart en 15 april 2005 aan­vraagt via anwb.nl heeft het verzekerings­plaatje gegarandeerd voor 1 mei 2005 in huis; bij ANWB-winkels krijgt men verzekeringsplaatjes direct mee.

Ook na 1 mei kan de bromfietsverzekering weer via anwb.nl worden afgesloten, net zoals dat geldt voor de ANWB-verzekeringen voor de auto, caravan en/of fiets.

Tot 1 mei 2005 moeten bromfietsers nog een verzekeringsplaatje aan­vragen. Heeft de bromfiets eenmaal een kenteken (invoering per 1 september 2005) dan is het jaarlijks aanvragen van zo'n plaatje van de baan. Bromfietseigenaren krijgen overigens tot september 2006 de tijd om een kenteken aan te vragen. Vanaf 1 januari 2007 is het verplicht.

Persdienst ANWB
070 314 62 39 (Annelies Tichelaar)
070 314 62 88 (Markus van Tol)
070 314 62 54 (Ad Vonk)
070 314 78 03 (fax)