Gemeente 's-Hertogenbosch

17-03-2005

Van binnenstadsrap tot hondenpoepgedicht

Deelnemers prijsvraag verrassen wethouder

"Waarom bent u wel of niet trots op uw wijk?" daar draaide het om bij de prijsvraag wijkgericht werken op 1 februari. Voorzitter van de jury en wethouder wijkgericht werken Bart Eigeman: "We waren blij verrast door de creativiteit en betrokkenheid van de deelnemers. We hebben bijzondere foto's ontvangen, gedichten en een heuse "binnenstadsrap". Fantastisch! Natuurlijk is niet iedereen helemaal tevreden over het wonen en leven in zijn of haar wijk. Dat is voor mij ook een reden om wijkgericht werken in te voeren. Veel inzenders hebben niet alleen kritiek maar doen suggesties voor verbeteringen. En dat is het leuke van alle antwoorden op deze (prijs)vraag; het is een mooie mix geworden van positieve en kritische reacties over grote en kleine zaken die spelen bij bewoners. Alles bij elkaar geeft het een goed beeld waar het bij wijkgericht werken om gaat. Als gemeente en bewoners elkaar weten te vinden, heb ik vertrouwen in wijkgericht werken".

Inmiddels zijn alle winnaars door de wijkmanagers gebeld. Begin april vliegen ze er even tussen uit. In een vliegtuigje boven 's-Hertogenbosch beleven zij dan hun wijk en de hele stad vanuit de lucht.

Kijk voor meer informatie op www.s-hertogenbosch.nl, wijkgericht werken, laatste nieuws. Daar treft u een overzicht van alle inzendingen en deelnemers aan de prijsvraag.