Politie Gelderland-Midden

Rivierenland

---

Vier jongens aangehouden voor vernielingen

Publicatiedatum: 17-03-2005

De politie van district Rivierenland heeft het afgelopen weekeind drie jongens van 15 en 16 jaar (2) uit Elst en een 16-jarige jongen uit Arnhem aangehouden in verband met een reeks aan vernielingen in Elst. De jongens hebben in de eerste verklaringen bekend in de afgelopen twee jaar tientallen vernielingen in Elst te hebben aangericht. De politie is nog drukdoende met het onderzoek en sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

De drie Elstenaren werden in de nacht van vrijdag op zaterdag jl. op heterdaad betrapt door agenten in burger toen zij een ruit van het gemeentehuis aan de Wagemakerstraat ingooiden, na afloop van een feestje. In de verhoren kwam naar voren dat de jongens vanaf de zomer van 2003 tot heden in verschillende periodes en telkens in wisselende samenstelling diverse vernielingen hebben gepleegd in Elst. Zo zouden zij onder andere bij scholen aan de Kruisakkers, het gemeentehuis en bij het OBC College meerdere keren ruiten hebben ingegooid. Naar aanleiding van de verklaring van de jongens kon de politie op zondag jl. de 16-jarige Arnhemmer aanhouden in zijn woning. Hem wordt medeplichtigheid aan diverse vernielingen ten laste gelegd.

De politie is al langere tijd bezig met extra controles in verband met vernielingen die rond het centrum van Elst zijn gepleegd. Telkens bleek het lastig om mogelijke verdachten op heterdaad te betrappen en ze aan te houden. Surveillance in burger bleek dit weekeind een succesvolle tactiek om deze verdachten op heterdaad te kunnen betrappen. De politie zal aan de hand van de verklaringen van de verdachten proberen zoveel mogelijk gedane aangiftes op te lossen. Ook in de komende periode zal de politie intensief blijven controleren op vernielingen.

///////////////////////////
Contactpersoon redactie (