Stad Utrecht, 09.25 uur

Utrecht 17-03-2005 - Nieuwsberichten districten stad Utrecht

Straatroof

UTRECHT Woensdagmiddag vond op de Julianaweg een straatroof plaats waarbij een vrouw het slachtoffer werd.

Omstreeks 13.15 uur liep een 49-jarige vrouw uit Nieuwegein over de Julianaweg. De vrouw had zojuist haar auto geparkeerd en liep met haar koffer en laptop naar een klant. Plotseling kwamen twee scooters op haar af rijden en probeerde de opzittende de tas en laptop van het slachtoffer af te pakken. De vrouw kwam ten val maar kon haar tas en laptop vasthouden zodat de verdachten zonder buit vertrokken.

De politie is op zoek naar getuigen van deze straatroof. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Utrecht noord, tel.: 0900 - 88 44.

Aanrijding letsel

UTRECHT Op de Nobelstraat vond woensdagmiddag een aanrijding tussen een auto en een fietser plaats. Hierbij liep de fietser letsel op.

Een 28-jarige man uit Utrecht reed omstreeks 14.00 uur met zijn fiets over de Nobelstraat. Ter hoogte van de Ambachtsstraat stak de fietser over en werd aangereden door een 22-jarige automobilist uit Utrecht. Door de aanrijding liep de fietser letsel op aan zijn arm en moest voor onderzoek naar het ziekenhuis. De regionale verkeersdienst heeft een onderzoek naar de oorzaak ingesteld.

Winkeldief aangehouden

UT RECHT Bij een winkel aan het Vredenburg heeft de politie een vrouw aangehouden voor het stelen van kleding.

Personeel van de winkel zag omstreeks 17.40 uur een vrouw kleding mee de winkel uit nemen zonder deze eerst af te rekenen. De 30-jarige vrouw uit Utrecht werd aangehouden en overgedragen aan de inmiddels gewaarschuwde politie. De Utrechtse werd voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Bestuurders onder invloed

UTRECHT De politie heeft op de Lamadreef een man aangehouden voor het rijden onder invloed.

Tijdens de surveillance zagen agenten een groepje jongeren in de omgeving van de Amazonedreef staan. Een aantal had duidelijk te veel gedronken. De jongeren werden gewaarschuwd niet te gaan rijden in verband met de genuttigde alcohol. Nadat de agenten een rondje hadden gereden zagenzij dat een van de mannen toch in zijn auto was gestapt en wegreed.

Op de Lamadreef werd de 21-jarige man staande gehouden. Na een eerste blaastest bleek dat hij te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse 765 ug/l uit.

De man kon direct zijn rijbewijs inleveren en kreeg een rijverbod van negen uur en een proces-verbaal.