Gemeente 's-Hertogenbosch

17-03-2005

Teken je eigen Haverleij-kasteel!

En win toegangskaartjes voor het Land van Ooit

Kom nu naar het Stadskantoor en ontwerp je eigen Haverleij-kasteel! Weet jij nog niet wat Haverleij is en hoe die kastelen eruitzien? In de expositieruimte van het Stadskantoor is hierover, speciaal voor kinderen, een kleine tentoonstelling. Er zijn maquettes van kastelen en een stripverhaal over het ontstaan van Haverleij.

Op een soort landgoed in het noordwesten van 's-Hertogenbosch worden negen kastelen en een dorpje, Slot Haverleij, gebouwd. Want iedereen wil wel in een kasteel wonen, toch? Het zijn wel moderne kastelen die bestaan uit verschillende huizen rondom een binnenplaats. Alle kastelen hebben een poort en soms liggen ze midden in het water of zelfs op een golfbaan. Wil jij ook wel eens zien hoe het is om in een modern kasteel te wonen? Dan kun je natuurlijk vragen of je ouders een keertje met je naar de Haverleij gaan. Maar je kunt nu dus ook in het Stadskantoor komen kijken.

Als je kans wilt maken op toegangskaartjes voor het Land van Ooit, teken dan jouw moderne droomkasteel op een papier. Dat mag je thuis doen of in het Stadskantoor. Je tekening kun je uiterlijk 15 april inleveren bij de receptie in de hal van het Stadskantoor. De openingstijden van het Stadskantoor staan verderop op deze pagina. Vergeet niet je naam, adres, telefoonnummer en leeftijd op het papier te zetten. En wie weet win jij wel kaartjes voor het Land van Ooit!