HUIJSKENS EN ISTHA

Economist debat: Is het einde van het olietijdperk nabij?

PERSUITNODIGING

The Economist Debate 8:
'Is the end of the oil age nigh?'

Donderdag 17 maart 2004, 20.00 - 21.30 uur
De Rode Hoed, Keizersgracht 102, Amsterdam

The Economist debate:
'Is het einde van het olietijdperk nabij?'

Amsterdam, 17 maart 2004 - Het achtste debat van het internationale weekblad 'The Economist' staat in het teken van het olievraagstuk. U bent van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn.

Zijn dit de laatste dagen van het olietijdperk? Sommige deskundigen maken zich zorgen over de schaarsheid van olie, terwijl anderen erop wijzen hoe afhankelijk moderne economieën zijn van olie uit het Midden Oosten. Technologische voortgang begint het mogelijk te maken dat economieën hun vraag naar aardolie verminderen. Echter, als het behandelen van de Westerse verslaving aan olie kostbaar blijkt, is het dan wel de moeite waard? Of is de schade die het gebruik van olie veroorzaakt aan het milieu en de menselijke gezondheid een nog veel grotere kostenpost? Welke gevolgen zal een 'energie revolutie'op consumenten hebben?

Discussiepanel
Een expertpanel van vier internationale sprekers zal met elkaar en met het publiek in discussie gaan over het olievraagstuk.
- Peter R. Odell, Professor Emeritus of International Energy Studies, Erasmus University;

- Jay Bhutani, Global Energy Analyst, Credit Suisse Asset Management;

- James Cameron, Founder of Climate Change Capital, Chairman of Carbon Disclosure Project and Of Counsel to Baker & McKenzie;
- Jeremy Leggett, CEO, solarcentury.
Het debat vindt plaats onder leiding van Vijay Vaitheeswaran, Global Energy and Environmental Correspondent, The Economist.

Wereldwijd lezerspubliek
The Economist is een internationaal weekblad met verslaggeving, commentaar en analyses op het gebied van politiek, economie, business, wetenschap en technologie. The Economist heeft een wereldwijd publiek van meer dan drie miljoen lezers, grotendeels werkzaam in de top van het politieke en bedrijfsleven. The Economist verschijnt in een oplage van ruim een miljoen en wordt verspreid in meer dan 180 landen.

Het debat vindt plaats in De Rode Hoed te Amsterdam, op donderdag 17 maart aanstaande om 20.00 uur. Het debat wordt in het Engels gevoerd. De toegang is vrij, reservering verplicht: per e-mail naar info@huijskens-istha.nl. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Lalita van Lamsweerde, Huijskens & Istha, 020 - 68 55 955.

17 mrt 05 09:59