Politie Zuid-Holland-Zuid

16/03 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

17-03-2005 - Persberichten District I

VERKEERSCONTROLE
DORDRECHT De politie heeft dinsdag 15 maart op de Toulonselaan, Oranjepark, Vrieseweg en Burgemeester de Raadtsingel een verkeerscontrole gehouden ter bevordering van de verkeersveiligheid. Dit gebeurde van 08.30 tot 12.30 uur. Er werden in totaal 675 personen gecontroleerd waarvan er 39 een overtreding begingen en daarvoor werden bekeurd. 21 personen werden bekeurd omdat zij hun gordel niet om hadden. 14 personen reden te snel en kregen daarvoor een bekeuring. De hoogst gemeten snelheid was 83 kilometer per uur. 1 persoon had geen bromfietscertificaat, 1 persoon zat handsfree te bellen, 1 persoon bleek zijn rijbewijs niet te hebben verlengd en 1 auto van een bestuurder had te gladde banden.

BEKRASSEN
DORDRECHT De politie heeft een 61-jarige vrouw uit Dordrecht aangehouden. De aanhouding gebeurde op dinsdag 15 maart 2005. Op 13 maart 2005 deed een 50-jarige vrouw uit Dordrecht aangifte. In het weekend hiervoor had iemand haar auto bekrast die stond in de Verhulstraat in Dordrecht. De bekrassingen waren al eerder gebeurd ook bij andere autos. De aangeefster had een vermoeden van de verdachte. Agenten namen de 61-jarige vrouw mee. Zij was verward. Na verhoor mocht de verdachte naar huis.

INBRAKEN
DORDRECHT De politie heeft dinsdagmiddag 15 maart een 34-jarige man uit Dordrecht aangehouden op verdenking van diverse inbraken in de afgelopen anderhalf jaar. Hij brak in autos in maar ook in een school, in een bedrijf en in diverse bootjes. Aan de hand van een dna-match kon de verdachte worden aangehouden. Hij is in verzekering gesteld.

STALKING
ZWIJNDRECHT De politie heeft dinsdagmorgen 15 maart een 51-jarige vrouw uit Barendrecht aangehouden op verdenking van stalking van een echtpaar uit Zwijndrecht. De vrouw heeft aangifte gedaan. Zij werd al geruime tijd lastig gevallen door de verdachte die ooit een relatie had met haar man. Er is de verdachte toen een contactverbod opgelegd maar daar hield zij zich niet aan. De verdachte is in verzekering gesteld.

VERNIELING
DORDRECHT De politie heeft dinsdagmiddag 15 maart een 47-jarige man uit Dordrecht aangehouden op verdenking van vernieling. Dit gebeurde op dinsdagmiddag 15 maart. De man was in een hulpverleningsinstantie aan de Dubbeldamseweg-Noord waar hij kwaad werd omdat hij werd geschorst. Daarop vernielde hij met een stoel een ruit. De man is na verhoor heengezonden met een proces-verbaal.

BEDREIGING EN MISHANDELING
DORDRECHT De politie heeft dinsdagmiddag 15 maart een 33-jarige man uit Dordrecht aangehouden op verdenking van bedreiging en mishandeling van een man in de Vriesestraat. Het slachtoffer had een woordenwisseling met een aantal personen en kreeg daarbij klappen van de 33-jarige. Het slachtoffer deed direct aangifte bij de politie. De verdachte kon later aangehouden worden in een pand aan de Groenmarkt. De man is in verzekering gesteld.

OP ZOEK NAAR ASIEL
ZWIJNDRECHT De politie heeft dinsdagavond 15 maart een 23-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden op de vluchtstrook van de A16. De man liep daar in de richting van Hendrik-Ido-Ambacht. Hij had geen geldige identiteitspapieren bij zich en sprak in een onbekende taal. De man werd aangehouden voor lopen op de rijbaan. Hij verklaarde op het bureau op zoek te zijn naar asiel. De man werd op voorhand ingesloten ten behoeven van de Vreemdelingendienst.

CONTROLE OP GEDRAGSREGELS
DORDRECHT De politie heeft dinsdagavond 15 maart een controle gehouden op de gedragsregels in het verkeer. Dit gebeurde in de wijken Stadspolders en Dubbeldam. Er werd specifiek gecontroleerd op parkeren en het voeren van fietsverlichting. Twee vrachtwagens kregen een bekeuring welke op een plaats geparkeerd stonden waar dit niet was toegestaan. Vijf fietsers die geen goed licht voerden, werden ook bekeurd. Tien voertuigen die op een woonerf buiten de vakken stonden geparkeerd, kregen eveneens een bekeuring.