Gemeente Grootegast


Informatie over de WOZ-Informatie-site

Met de dagtekening 28 februari 2005 zijn de gemeentelijke belastingaanslagen verzonden. Nieuw dit jaar is dat op deze aanslagen óók de nieuwe WOZ-waarden worden vermeld. Er komt dus géén aparte WOZ-beschikking, zoals na de vorige hertaxatieronde. In de bijsluiter bij dit aanslagbiljet wijzen wij erop, dat u voor een nadere onderbouwing van de waardebepaling van uw woning een taxatieverslag kunt opvragen via de gemeentelijke website. Hierop vind u een link naar het digitale WOZ-loket. Dit laatste bleek evenwel niet te lukken.
We hebben dit probleem inmiddels opgelost, zodat u nu kunt inloggen via de gemeentelijke website om vervolgens via het kopje "wonen en welzijn" naar "belastingen" te gaan, waar u het onderdeel "taxatieinformatie" vindt. U kunt ook op de openingssite klikken op "lees meer ...." onder "laatste nieuws" bij "Informatie Wet Waardering Onroerende Zaken". Onderaan de toelichtende tekst staat een verwijzing naar de Website Taxatieinformatie.
Indien u van mening bent, dat uw aanslag niet juist is, dan kunt schriftelijk een bezwaarschrift indienen. Op de bijsluiter die u heeft ontvangen staat uitvoerig aangegeven, waaraan zo'n bezwaarschrift moet voldoen. Op onze website hebben we een voorbeeld geplaatst (onder "wonen en welzijn", bij "belastingen" onder het kopje "bezwaar"). Dit voorbeeld kunt u invullen, afdrukken en voorzien van uw handtekening aan ons zenden. Denkt u er wel aan, dat dit bezwaarschrift moet zijn ingediend binnen 6 weken na dagtekening van het aanslagbiljet?

WOZ informatie site

---

(c) 2003 Gemeente Grootegast