Gemeente 's-Hertogenbosch

17-03-2005

Wijkwinkel naar het centrum van Deuteren

Patat maakt plaats voor informatie en hulp

Op woensdag 9 maart is de Wijkwinkel Deuteren heropend door Wethouder Elly de Jonge. De wijkwinkel is verhuisd van de Breekampstraat 2 naar de Baksvelstraat 2a (het voormalige cafetaria). Vanuit het Grotestedenbeleid is een belangrijke rol weggelegd voor de wijkcoördinatiepunten of liever gezegd de wijkwinkels. Door de verhuizing komt de wijkwinkel centraal te liggen in Deuteren en kunnen de bewoners van Deuteren hier nog beter terecht voor informatie en hulp bij het invullen van formulieren. Kinderen deden enthousiast mee aan de door het kinderwerk van Divers georganiseerde workshops Streetdance en Streethockey.

Hart voor Deuteren

De gemeente en de drie woningcorporaties vinden de wijkwinkel erg belangrijk, daarom financieren zij gezamenlijk de verhuizing, inrichting en exploitatie. Samen met bewoners wordt hard gewerkt aan een leefbaar Deuteren waar het goed wonen is, nu en nog beter in de toekomst. Er gaat de komende jaren veel gebeuren in de wijk. Bewoners kunnen in de wijkwinkel terecht met bijvoorbeeld vragen over de nieuwe plannen voor Deuteren of om een praatje te maken.Instanties willen de wijk leefbaar houden en horen daarom graag van bewoners welke zaken samen moeten worden aangepakt.

Ook BrabantWonen houdt spreekuur in de wijkwinkel. Welzijnsorganisatie Divers beheert de wijkwinkels en stuurt de vrijwilligers aan die de winkels bemannen. Openingstijden wijkwinkel maandag en dinsdag van 9.30-14.00 uur, woensdag van 9.30-16.00 uur, vrijdag van 9.30-12.00 uur.