Politie Hollands Midden

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326


Datum: 17 maart 2005

(

Oegstgeest Onder invloed rijden
De politie controleerde op donderdag 17 maart rond 02.00 uur op de Papaverlaan een 38-jarige in Oegstgeest verblijvende automobilist. De politie stelde drankgebruik bij de man vast. Na zijn aanhouding volgde een ademanalyse. De uitslag daarvan was 355 ug/l (limiet 220 ug/l). Na het controleren van de gegevens bleek dat de man zich niet meer in Nederland mocht ophouden en tot ongewenst vreemdeling te boek stond. Hij werd daarop ingesloten en wordt vandaag overgedragen aan de Vreemdelingendienst.

Leiden Brandstichting
Onbekenden gooiden donderdag 17 maart rond 04.40 uur een brandbare vloeistof over tegels in de achtertuin van een woning aan het Zijloeverpad en staken dit aan. De vlammen veroorzaakten een zodanige hitte dat een ruit van de woning sprong. Er was niemand thuis. De brandweer doofde het vuur. Naast schade aan de ruit heeft de woning mogelijk ook rookschade opgelopen. De politie is met een onderzoek begonnen.

Leiden Beroving
Een 25-jarige man uit Warmond werd woensdag 16 maart rond 19.15 uur het slachtoffer van een beroving. De man liep over het Morssingelterrein toen hij plotseling werd beetgepakt door een man. Daarop verscheen nog een tweede man. Beiden bedreigden het slachtoffer met iets wat op een mes leek. Hij moest zijn portemonnee en mobiele telefoon afgeven. Nadat hij dit gedaan had liepen de twee weg in de richting van het Stationsplein. De politie hield nog wel een man aan maar deze bleek niet één van de daders te zijn. Hij werd daarop weer vrijgelaten. De politie stelt vandaag een nader onderzoek in.

Leiden Onder invloed rijden
De politie controleerde op woensdag 16 maart rond 17.20 uur op de Beschuitsteeg een 41-jarige automobilist uit Leiden. De agenten stelden drankgebruik bij de man vast. Na zijn aanhouding deed hij een ademanalyse. De uitslag daarvan was 495 ug/l (limiet 220 ug/l). De politie maakt proces-verbaal tegen de verdachte op.

Leiden Brand in woning
Woensdag 16 maart rond 15.45 uur ontstond brand in de keuken van een woning aan de Cruquiuslaan. De oorzaak is zo goed als een vlam in de pan. De vier bewoners van de woning zijn voor onderzoek overgebracht naar het LUMC. Zij hadden rook binnengekregen. Eén van deze bewoners, een 35-jarige man, liep een lichte brandwond aan het hoofd op. De brandweer bluste de brand.

Gouda Onder invloed rijden
De politie hield donderdag 17 maart rond 00.55 uur twee automobilisten aan voor het rijden onder invloed. Bij één van de automobilisten bleek meer mis te zijn. Deze 36-jarige man uit Enschede werd op de A12 nabij De Andel gecontroleerd. Zijn gehouden ademanalyse gaf als uitslag 360 ug/l (limiet 220 ug/l). Het was niet de eerste keer voor de man. In 2003 reed hij met 710 ug/l. Hij kreeg toen een ontzegging tot het besturen van een motorvoertuig tot augustus van dit jaar. Op dit moment mocht hij dus niet rijden. Verder gaf hij een valse naam aan de agenten op en bleek zijn auto niet verzekerd en apk-gekeurd te zijn. De verdachte is ingesloten. Vandaag stelt de politie een onderzoek in naar de juiste identiteit van de verdachte.
Een 50-jarige automobiliste uit Gouda werd op de Koningin Wilhelminaweg gecontroleerd. De uitslag van haar ademanalyse bedroeg 430 ug/l (limiet 220 ug/l). Tegen de vrouw wordt proces-verbaal opgemaakt.

Gouda Inbraak in woning
Op donderdag 17 maart rond 03.40 uur werd er ingebroken in een woning aan de Zuidhoef. De bewoners die boven lagen te slapen werden wakker van een onbekende man die op zijn knieën door de slaapkamer sloop. De 20 tot 25-jarige inbreker sloeg vervolgens op de vlucht en fietste weg in de richting van het winkelcentrum. Uit de woning wordt een pakje shag en een mobiele telefoon vermist. Vermoedelijk is de inbreker binnen gekomen door via de brievenbus het deurslot te openen. Om dit te voorkomen adviseert de politie altijd de deur op het nachtslot te draaien. De politie stelt een onderzoek in.

Gouda/Bergambacht Autogordelcontrole
De politie hield woensdag 16 maart overdag een controle op het dragen van autogordels. Een zevental agenten nam deel aan de controles die werden gehouden op de Burgemeester Jamessingel, de Goudse Houtsingel in Gouda en de Weidestraat en Molenlaan in Bergambacht. 50 automobilisten droegen geen autogordel en kregen een bekeuring. 1 automobilist kreeg een bekeuring voor het niet handsfree bellen.

Haastrecht Hennepkwekerij in aanbouw
De politie ontdekte woensdagmorgen 16 maart in een schuur aan de Provincialeweg Oost een in aanbouw zijnde hennepkwekerij. Alles was in gereedheid gebracht om hennepplantjes te poten en op te kweken. De politie heeft de kwekerij ontmanteld en stelt een onderzoek in naar de kweker(s) in spé.

Schoonhoven Controle visserijwet
De politie controleerde woensdagavond 16 maart een aantal vissers. Eén van deze vissers viste aan De Kat met drie hengels zonder daar een vergunning voor te hebben. De man, een 67-jarige Schoonhovenaar, kreeg een bekeuring.


------------------------------------------ einde berichten --------------------------------------------------


---



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --