Politie Drenthe

Donderdagmorgen

Assen 17-03-2005

Man met luchtdrukpistool aangehouden
BEILEN Een 34-jarige inwoner van Beilen is gistermiddag aangehouden omdat hij verdacht werd van het voorhanden hebben van een vuurwapen. De man werd in zijn woning gevorderd het wapen af te geven waaraan hij voldeed. Het betrof een luchtdrukpistool voorzien van een gaspatroon en munitie die zeer sterk gelijkend was op een vuurwapen. Hij verklaarde het wapen alleen thuis voor de sport te gebruiken. De man deed afstand van het wapen en werd bekeurd. (05-121736)

Aanrijding bromfiets met auto
EMMER COMPASCUUM Gisteravond botsten een auto en een bromfiets frontaal op elkaar op het Hoofdkanaal Westzijde. Een 58-jarige autobestuurder uit Emmer Compascuum die over het Hoofdkanaal Westzijde reed, in de richting van Ter Apel, wilde linksaf slaan om zijn auto op de oprit van zijn woning te parkeren. De man zag daarbij een uit tegengestelde richting naderende 17-jarige uit Emmer Compascuum komende bromfietser over het hoofd. Beide voertuigen botsten frontaal op elkaar. De jongeman werd samen met zijn achteropzittende 13-jarige uit Emmer Compascuum komende vriendin met lichte verwondingen overgebracht naar het Scheperziekenhuis in Emmen. (05-122271)

Politie bekeurt bestuurders
ASSEN Gistermiddag en avond werden in Assen 19 bestuurders bekeurd voor het niet dragen van de autogordel, niet handsfree bellen, niet voeren van fietsverlichting, inrijden in geslotenverklaring en het rijden met een lekke bromfietsuitlaat. (05-122269)

Rijden met meertonige hoorn strafbaar
MEPPEL Gisteravond werd een 18-jarige uit Meppel afkomstige autobestuurder bekeurd. De man toeterde op de Ceintuurbaan vriendelijk naar de politie die daarbij het geluid van een meertonige hoorn hoorden. Na controle werd hij hiervoor bekeurd evenals voor het niet dragen van de gordel. Hij deed afstand van de hoorn. (05-122283)

Assenaar aangehouden voor bedreiging met vuurwapen ASSEN Een 17-jarige Assenaar werd gistermorgen van zijn bed gelicht omdat hij verdacht werd van bedreiging met een vuurwapen. Hij zou op zondag jl. een 13-jarige en een 14-jarige Assenaar ter hoogte van een café aan de Scharmberg met dit wapen bedreigd hebben. De Assenaar werd in verzekering gesteld. De jongeman die in gezelschap van enige vrienden was bekende met het namaakpistool gedreigd te hebben. Hij verklaarde het plastic pistool vernield en weggegooid te hebben. Er is proces-verbaal opgemaakt. (05-121382)

Politie controleert bromfietsen
ASSEN HOOGEVEEN Gisteren heeft de politie bromfietscontroles uitgevoerd op het veemarktterrein aan de Nijlandstraat in Assen en de Voltastraat in Hoogeveen. In totaal zijn er 39 boetes opgelegd, waarvan het merendeel voor opgevoerde bromfietsen. Ook is er bekeurd voor het niet bij zich dragen van een bromfietscertificaat, gladde banden, het niet dragen van de helm en het niet kunnen tonen van een geldige ID-bewijs. Er waren twee bromfietsen bij waarvan de constructiesnelheid ver boven de 75 km/u zijn gemeten.

Ron Reinds verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot donderdagmiddag 16.30 uur.Tel. 06-52528707.

Ernest Zinsmeyer neemt daarna de voorlichting over. Tel. 06-22662875