---


---

Foto: Van links naar rechts: Marcel Duits, Michel Schaap, Sandra van der Sloot en Sheila Verschuur (Hennie Keeris)

Landmacht zet raceteam in voor werving

16-3-2005 10:10:00

De landmacht gaat nieuw personeel werven met een eigen Racing Team Koninklijke Landmacht. Het krijgsmachtdeel heeft jaarlijks 4000 nieuwe mensen nodig en in 2005 en 2006 zelfs 5000. De inzet van het raceteam is een nieuw onderdeel van de bestaande wervingscampagne. Defensie steekt jaarlijks 140.000 euro in de sponsoring van het team. Er zijn geen afspraken over de duur van de sponsoring.

Autosport oefent volgens plaatsvervangend bevelhebber der landstrijdkrachten generaal-majoor Tony van Diepenbrugge een grote aantrekkingskracht uit op de doelgroep van de wervingscampagne. "Bovendien past autosport bij ons imago. Net als bij de landmacht zijn ook in de autosport teamwork, techniek, dynamiek en lef kernbegrippen."

Het team neemt het komende jaar met twee wagens deel aan de Seat Cupra Cup. De ene wordt gereden door Sandra van der Sloot en Sheila Verschuur, de andere door Michel Schaap en Marcel Duits. Elke auto heeft zijn eigen uit militairen bestaande pitcrew. Ook hier bestaat het ene team alleen uit vrouwen en het andere uit mannen.

De eerste race is tijdens het Paasweekeinde op Zandvoort.