Koninklijke Nederlandse Schaakbond

Van den Doel wint Windesheim Weekendtoernooi

Ruim 160 schakers (een recordaantal) namen deel aan het 14e Windesheim Weekendtoernooi in Zwolle. Het toernooi verliep vlekkeloos, waardoor de organisatie terug kijkt op een geslaagd toernooi.

Na de gebruikelijke rituelen in de eerste ronde viel in de tweede ronde de eerste verrassing. Johnny Fluit had de schaakdag van zijn leven door van GM Van der Weide te winnen, die dit weekeinde duidelijk niet in vorm was. In de derde ronde verloor Fluit van Epishin ; twee GMs op één dag zit er voor hem nog niet in.

In de laatste drie ronden ontmoetten de GMs elkaar. Epishin kwam tweemaal niet verder dan remise, en bij het ingaan van de laatste ronde stonden Van den Doel en Miezis een halfje los van de rest van het veld. In de laatste ronde kwam Miezis iets beter te staan en besloot ijzer met handen te breken door middel van een speculatief paardoffer. Van der Doel profiteerde optimaal door dit offer te weerleggen, en won daarmee ongedeeld het toernooi. Op de tweede plaats eindigden Epishin, Lemmers, Van Dommelen (winst in de laatste ronde op GM Bagheri die er doorheen zat), en FM Pedersen (Den).

De B-groep is gewonnen door het trio Van Lith, Beumer en Sylbing.