Koninklijke Nederlandse Schaakbond

Fridman en van den Doel naar Cogas Energie Toernooi

De organisatie van het Cogas Energie Toernooi in Almelo mag zich in het Open Toernooi verheugen in de komst van de grootmeesters Daniel Fridman en Erik van den Doel. De Let Fridman wist vorig jaar het Open Toernooi op zijn naam te schrijven. Van den Doel zal trachten hem van een nieuwe overwinning af te houden. In de voetsporen van Fridman komt ook IM Zaichev naar Almelo.

Zoals al eerder bekend gemaakt zullen Jan Timman en Daniël Stellwagen, alsmede Frank Kroeze en Wouter Spoelman, elkaar in tweekampen gaan bestrijden. Het publiek kan vaststellen of de leerlingen het niveau van hun leraren inmiddels ontstegen zijn. Commentaar van de partijen komt van de welbekende Gert Ligterink.

De deelnemers aan het Cogas Energie Open toernooi spelen 6 ronden zwitsers van elk 1 uur per persoon per partij. De wedstrijden beginnen in de avond van vrijdag25maart.Hettoernooieindigtdaagseroprond 18.00 uur.

Er wordt in twee groepen gespeeld:
Open groep voor spelers met een KNSB-rating vanaf 1850 Amateurgroep voor spelers met een KNSB-rating tot 1950

Het opnemen van een bye (half punt zonder te spelen) in één van de eerste vier ronden is mogelijk, bij de inschrijving op te geven. Het gehele toernooi telt mee voor de SBO Grand Prix.

De evenementen zullen worden gehouden in het hoofdkantoor van hoofdsponsor Cogas Energie aan de Rohofstraat 83 te Almelo, ongeveer 10 minuten lopen van het NS-station. Het Cogas-gebouw is een perfecte toernooilocatie. De tweekampen zijn vanuit de naastgelegen ruimte uitstekend te volgen. Er is ook een analyse- en commentaarruimte, evenals een sfeervol bedrijfsrestaurant.

Verdere informatie is te vinden op de website van het toernooi. Inschrijven voor het Open toernooi kan via schaken@cogas.nl.