Gemeente Den Helder

17-03-2005
Noord-Holland in het stadhuis

Tot 30 april kunt u een foto-expositie in het stadhuis bekijken met als thema Noord-Holland. De fotos zijn het resultaat van een fotowedstrijd die georganiseerd was door de afdeling Noord-Holland-Noord van de Fotobond. Een jaar lang mochten fotografen een foto of dia van Noord-Holland insturen. Veel deelnemers kozen voor landschappen, als was Amsterdam ook populair, net als de verschillende markten die Noord-Holland rijk is.

Lex Koers en Felix van Winkel, zijnde de jury die de beste foto en dia moest kiezen, hebben het niet gemakkelijk gehad. Aan de ene kant keken ze naar de fotografische kwaliteiten zoals compositie, techniek, kleur en orginaliteit. Aan de andere kant moest de jury rekening houden met het thema. De eerste prijs bij de fotos ging naar Joke Ligthart uit Schagen, de tweede naar Maria Pöhler uit Wieringen en de derde naar Annemarie Obdam uit Heiloo. In de categorie dias won Jaap Kikkert uit Den Helder, kreeg Taco de Bruin, die ook uit Den Helder komt, de tweede prijs en ging de derde prijs naar Jolanda Geldof uit Heiloo.

Dertig beste fotos
De dertig beste fotos die zijn ingezonden kunt u nu bekijken in het stadhuis aan de Drs. F. Bijlweg 20. Helaas was het technisch niet mogelijk om de dias permanent te projecteren.