Fontys


Eerste diploma-uitreiking voor Fontysopleiding Bedrijfsmanagement MKB

Vandaag wordt het eerste getuigschrift van de Fontysopleiding Bedrijfsmanagement MKB (BMKB) uitgereikt aan Suzanne van Zeeland. Zij ontvangt haar diploma uit handen van Hanja Maij-Weggen, de commissaris van de koningin van Noord-Brabant. De opleiding richt zich als eerste in Nederland speciaal op managementfuncties in midden- en kleinbedrijven.
donderdag 17 maart 2005 door
Het programma van de opleiding BMKB kwam tot stand in nauwe samenwerking met het bedrijfsleven en MKB-Brabant, waardoor het goed aansluit op de praktijk. De opleiding is zowel bedoeld voor studenten die rechtstreeks van havo, vwo of mbo komen, als voor mensen die al langer in een bedrijf meedraaien. Deze laatste groep, de `zij-instromers', kunnen de opleiding vaak veel sneller doorlopen door de reeds opgedane kennis en ervaring. Met elke `zij-instromer' wordt een maatprogramma opgesteld voor de opleiding. Met name de leer-werkroute op maat en de erkenning van eerder verworven competenties, leiden tot enthousiaste reacties uit het bedrijfsleven.

Suzanne van Zeeland (28) uit Deurne is zo'n zij-instromer. Zij heeft haar maatwerkprogramma samen met haar coach en met steun van haar werkgever UPS vorm gegeven. Zo heeft zij de programma's van voltooide opdrachten voor verschillende klanten gebruikt als bewijs voor het niveau van haar competenties. Daarnaast volgde zij interne cursussen op het gebied van leiderschap. Dit resulteert erin dat zij als eerste het getuigschrift van de opleiding BMKB ontvangt.