PERSBERICHT - 2005-03-17

Wegwijzer naar minivakanties in Duitsland

Korte vakanties worden in Nederland steeds populairder. Dat geldt in het bijzonder als het uitstapjes naar het buurland Duitsland betreft. Waarom zou je ook ver gaan als er dichtbij zoveel moois is te beleven? Duitsland is enorm veelzijdig, staat bekend als een betrouwbare en veilige bestemming en kent prijzen die in een goede verhouding staan tot de geboden kwaliteit.

Wie van plan is een minitrip naar Duitsland te maken kan veel plezier beleven aan de handige gids Heerlijk genieten in nabij Duitsland, waarvan zojuist een nieuwe editie het licht heeft gezien. Het Nederlandstalige boekje staat vol met originele ideeën voor korte vakanties bij de oosterburen en wat misschien nog belangrijker is met bijpassende kant-en-klare arrangementen in hotels en appartementen. De beschreven arrangementen gaan meestal uit van tenminste twee overnachtingen met halfpension (op basis van gebruik van een tweepersoonskamer).

Per regio
De aanbieders zijn in de gids gerangschikt per regio. Het gaat in totaal om 128 verschillende aanbiedingen, verdeeld over het hele land. Deze zijn in principe het hele jaar geldig. Aan de hand van pictogrammen is snel te zien welke mogelijkheden er ter plaatse zijn. In het boekje zit bovendien een handige kaart van Duitsland.

Hoofdthema's
Toeristisch Duitsland werkt dit jaar met twee hoofdthemas om het verblijf van de vele gasten nog aangenamer en aantrekkelijker te maken. Dat zijn de themas Gezinsvakanties en Levendige Steden. De aanbieders in dit boekje hebben in veel gevallen rekening gehouden met deze uitgangspunten. Ook wie een korte vakantie in Duitsland doorbrengt kan op deze manier goed gebruik maken van de extra mogelijkheden die er dit jaar worden geschapen.

Gezinsvakanties
Tal van Duitse bestemmingen zijn uitermate geschikt voor gezinsvakanties. Het hele jaar door zijn er bijvoorbeeld activiteiten en evenementen die bij kinderen in de smaak vallen. De vele fraaie historische steden die Duitsland telt vormen een geliefd reisdoel van vooral cultuurliefhebbers.

Wie dit jaar met vakantie naar Duitsland gaat kan wellicht ook alvast uitzien naar een goed plekje voor een evenement dat het land volgend jaar zomer geruime tijd in de ban zal houden: het wereldkampioenschap voetbal. Twaalf Duitse steden zijn uitverkoren om de voetbalteams uit de hele wereld te ontvangen. Zij beschikken niet alleen over moderne stadions, maar ook over aantrekkelijke toeristische troeven. Een bezoek aan zon WK-stad zou ook in 2005 een leuk (gezins)uitje kunnen zijn.

Hoe dan ook: ideeën te over in deze leuke nieuwe gids, die op verzoek graag door het Duits Verkeersbureau in Amsterdam wordt toegestuurd.

Aanvragen
Het gidsje Heerlijk genieten in nabij Duitsland is gratis. Wel wordt een vrijwillige bijdrage in de verzendkosten gevraagd. Het boekje kan worden besteld via de folder-bestellijn van het Duits Verkeersbureau 0900-1091029 ( 0.25 p/m) of via internet: www.duitsverkeersbureau.nl