Politie Groningen

Persberichten donderdag 17 maart 2005

Provincie Groningen 17-03-2005 -

Winschoten: bewoner AZC aangehouden voor brandstichting De politie hield woensdagavond een 24-jarige bewoner van het AZC in Winschoten aangehouden voor brandstichting op zijn eigen kamer. De man had kranten en boeken in brand gestoken waardoor het brandalarm was afgegaan. Een beveiligingsmedewerker droeg de bewoner, die een verwarde indruk maakte, over aan de politie. De man is ingesloten voor nader onderzoek en verhoor.

Radarsnelheidscontroles
De politie heeft woensdag op diverse locaties snelheidscontroles gehouden.

Onstwedde; N365:
woensdagmiddag, aantal geregistreerde voertuigen: 570, aantal overtredingen: 17, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Stadskanaal: N366:
woensdagavond, aantal geregistreerde voertuigen: 820, aantal overtredingen: 80, hoogst gemeten snelheid: 149 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.

Kolham; N986:
woensdagmiddag, aantal geregistreerde voertuigen: 470, aantal overtredingen: 65, hoogst gemeten snelheid: 85 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Harkstede; N986:
woensdagmiddag, aantal geregistreerde voertuigen: 500, aantal overtredingen: 9, hoogst gemeten snelheid: 95 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Appingedam; N33:
woensdagochtend, aantal geregistreerde voertuigen: 940, aantal overtredingen: 1, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.

Bedum; Boterdiep OZ:
woensdagochtend, aantal geregistreerde voertuigen: 197, aantal overtredingen: 16, hoogst gemeten snelheid: 68 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Onderdendam; Bedumerweg:
woensdagochtend, aantal geregistreerde voertuigen: 551, aantal overtredingen: 81, hoogst gemeten snelheid: 78 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Grootegast: aanrijding tussen twee autos
Op de kruising van de Bovenweg met de Langeweg in Grootegast vond woensdagmiddag een aanrijding plaats tussen een 66-jarige automobilist uit Doezum en een 57-jarige automobilist uit Groningen. De man uit Groningen had bij het afslaan de Doezumer over het hoofd gezien. De 66-jarige werd voor onderzoek van zijn nek naar het ziekenhuis gebracht. Beide voertuigen werden door een berger weggesleept. De politie maakt een ongevalregistratie op.

Leek: bromfietsster gewond bij aanrijding
Bij een aanrijding woensdagmiddag op de kruising van de Diepswal met de Europaweg tussen een 48-jarige automobiliste uit Leek en een 17-jarige bromfietsster uit Leek, raakte de brommerrijdster gewond. Door de aanrijding belandde zij op het wegdek. Het meisje is met heupletsel naar het ziekenhuis gebracht. Een ongevalrapportage wordt opgesteld.

Onstwedde/Stadskanaal: verkeerscontroles
Op de Veenstraat in Stadskanaal werd woensdagmiddag een verkeerscontrole gehouden. Bij de controle werden onder andere zes bonnen uitgedeeld voor het niet dragen van de veiligheidsgordel. Ook werden er met de lasergun zes snelheidsovertredingen geconstateerd. Hoogste snelheid bedroeg 93 km per uur daar waar 50 km de limiet is. In Onstwedde werd met de lasergun op de Kampweg gecontroleerd. Vanwege wegwerkzaamheden was de snelheidslimiet 50 km per uur. r werden 10 voertuigen bekeurd met snelheden tussen de 68 en 91 km per uur.