Gemeente Brunssum

nieuw! Gemeente gesloten tijdens Pasen nieuw! Burgeronderzoek in Parkstad Limburg
nieuw! Ophalen snoeihout nieuw! Paashaas op de markt nieuw! Nieuwe gemeentegids in de maak nieuw! Gemeente gesloten tijdens Pasen
nieuw! Kinderen uit Tsjernobyl bezoeken Brunssum nieuw! Kinderen uit Tsjernobyl bezoeken Brunssum
nieuw! Koopzondagen 2005 nieuw! Koopzondagen 2005 nieuw! Europalaan weer open nieuw! Brunssums basisonderwijs krijgt Gemeentelijke aanslag in de bus
nieuw! Wijziging radioprogrammas Kabel-TV Brunssum nieuw! Nieuwe regels voor kapvergunning
Evenementenkalender 2005 nieuw! Verboden voor honden Brunssummerheide vereeuwigd op postzegels
Brunssum beste kermisstad van Nederland nieuw! Vergadering Commissie Ruimtelijk Kwaliteit
Identificatieplicht vanaf 1 januari 2005 nieuw! Tijdelijke Hondenpoep hoort niet op straat! Raadsvergadering van 1 februari 2005 Alles wat u wilde weten over Brunssum Gemeentegids nu ook op internet Gemeente presenteert nieuwe welstandseisen
Spreekuren wethouders
Wijkatlas 2004 op internet
MILIEU: Weekmarkt
nieuw! Sluiting Milieuparken Rd4 tijdens Pasen
nieuw! Inzameling van huisvuil met Pasen
nieuw! Wanneer mag een container aan de straat staan? Scheiden van afval? Goed voor uw beurs!
nieuw! Gehandicaptenparkeerplaats Henri Dunantstraat De behandeling van uw aanvraag bouwvergunning
nieuw! Reconstructie wegen en riolering Rumpenerbeemden Commissie bewaakt het 'gezicht van Brunssum'
nieuw! Gehandicaptenparkeerplaats Koningstraat Vul uw bouwaanvraag goed in!
Gehandicaptenparkeerplaats Hazenkampstraat
Gehandicaptenparkeerplaats Schievelbergstraat

Gemeente gesloten tijdens Pasen

De gemeente is op Goede Vrijdag 25 maart en Paasmaandag 28 maart gesloten. Wel is de afdeling Bevolking op zaterdag 26 maart geopend tussen 10.00 en 12.00 uur. U kunt hier dan alleen terecht voor aangifte van geboorte en overlijden.

De gemeente is vanaf dinsdag 29 maart weer normaal geopend.
---

Burgeronderzoek in Parkstad Limburg

Binnenkort vragenlijst in de bus

Rond 8 april ontvangen circa 18.000 willekeurig geselecteerde inwoners van Parkstad Limburg, waaronder tweeduizend inwoners van Brunssum, een vragenlijst over een reeks onderwerpen. Met dit burgeronderzoek willen de gemeenten in deze regio signalen vanuit de bevolking krijgen zodat ze daar in het gemeentelijke beleid rekening mee kunnen houden.

Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan het nemen van maatregelen in de buurten of kernen. Ook in de regionale samenwerking van Parkstad Limburg is het belangrijk zaken af te stemmen en ontwikkelingen te volgen.

In het onderzoek worden vragen gesteld over buurtvoorzieningen en mogelijke overlast. Verder zijn er vragen opgenomen over veiligheid, verkeer, winkelen en vrijetijdsbesteding. Ook de gemeentelijke dienstverlening komt aan de orde.

Het is na 2001 en 2003 voor de derde keer dat een dergelijk burgeronderzoek in Parkstad Limburg wordt gehouden. Door de onderzoeksuitkomsten van 2005 te vergelijken met die van de vorige jaren kan gemeten worden in hoeverre zaken zich gunstig of ongunstig ontwikkeld hebben. De resultaten zullen eind 2005 bekend worden gemaakt. Meer informatie vindt u in de brief die bij de vragenlijst is ingesloten.

---

Reconstructie wegen en riolering Rumpenerbeemden

Alle straten in de wijk Rumpenerbeemden zullen worden ingericht als 30 kilometer-zones. Hiertoe zal de huidige bestrating worden vervangen door klinkerbestrating en zullen de kruispunten verhoogd worden aangelegd. De Heugerstraat zal in asfalt worden uitgevoerd, inclusief de verhoogde kruisingen. Dat staat in plannen van de gemeente Brunssum die vanaf 23 maart ter inzage zijn gelegd.

Aanleiding voor de reconstructie van de Rumpenerbeemden is de noodzakelijke vervanging van de riolering. Omdat voor die vervanging wegen opengebroken moeten worden, is besloten om de herinrichting van de wegen mee te nemen in het project.

De plannen voor de herinrichting van de Rumpenerbeemden liggen ter inzage in de periode van 23 maart tot en met 22 april 2005 in het Bestuurscentrum, afdeling Civiele Techniek (kamer 605). Gedurende deze periode kan eenieder zijn of haar zienswijzen indienen bij het college van Burgemeester en Wethouders. Na afloop van de inzageperiode neemt het college van B&W een definitief besluit over de herinrichtingsplannen.

Wilt u een mondelinge toelichting op de plannen? Maak dan een afspraak met de heer Walraven van de gemeente Brunssum, telefoon (045) 527 86 24.

---

Paashaas op de markt

Op Paaszaterdag (zaterdag 26 maart) bezoekt de Paashaas de markt van Brunssum. De vrolijk opgedoste haas heeft voor de allerkleinsten een bijzondere verrassing in petto. Ieder Brunssumertje dat de Paashaas een hand komt geven, mag rekenen op de gratis verrassing.

De Paashaas is uitgenodigd door de gezamenlijke marktkooplui die van de markt op Paaszaterdag een vrolijk paasfeest hopen te maken. Iedere inwoner van Brunssum is van harte uitgenodigd om die dag met hun allerkleinsten de markt te bezoeken. De markt wordt gehouden op het Lindeplein, van 9.00 tot 15.00 uur.

---

Inzameling van huisvuil met Pasen

Op Paasmaandag (28 maart) wordt er geen huisvuil ingezameld. De inzameling die op deze dag zou plaatsvinden, is verschoven naar zaterdag 26 maart.
---

Sluiting Milieuparken Rd4 tijdens Pasen

De milieuparken van Rd4 in Brunssum, Heerlen, Kerkrade, Landgraaf en Vaals zijn Paasmaandag gesloten.

Zie voor meer informatie over inzamaldata en openingstijden van de milieu-parken de Afvalwijzer 2005, of neem contact op met het servicepunt van Rd4: (045) 543 71 00.

---

Ophalen snoeihout

Dit voorjaar kan tuin- en snoeiafval weer aan Rd4 worden aangeboden tijdens de speciale ophaalronden. Deze ophaalronden vinden plaats op 22 maart, 12 april en 3 mei. De ophaaldata kunt u ook vinden op uw Rd4-afvalwijzer 2005.

Wanneer u gebruik wilt maken van de ophaalmogelijkheid, dient u dit minimaal twee werkdagen van tevoren telefonisch aan te melden via het Rd4-servicepunt: (045) 543 71 00. Let op: u mag maximaal 3 m3 snoeihout per keer gratis aanbieden. Kijk voor verdere informatie op de Rd4-afvalwijzer 2005.

---

Gehandicaptenparkeerplaats Henri Dunantstraat

Het college van Burgemeester en Wethouders heeft besloten om een gereserveerde gehandicaptenparkeerplaats in te richten voor het pand Henri Dunantstraat 417.

Bezwaar

Burgers die het niet eens zijn met de beslissing van het college kunnen bezwaar maken. Dat dient te gebeuren binnen zes weken na de bekendmaking (23 maart 2005). Hoe u verder bezwaar kunt maken, kunt u lezen in de folder 'Beroep en bezwaar tegen een beslissing van de overheid', die verkrijgbaar is bij de balie van het Bestuurscentrum.
---