Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave donderdag 17 maart

* POLITIE HOUDT MAN AAN NA BEDREIGING MET MES

ROTTERDAM - Donderdagochtend rond half vijf is een 29-jarige man uit Rotterdam aangehouden na een vechtpartij en een bedreiging op de Batavierenstraat. Door nog onbekende oorzaak ontstond op straat een vechtpartij tussen een aantal personen. Hierbij zou de verdachte gedreigd hebben met een mes. Gealarmeerde politiemensen haalden de vechtende mensen uit elkaar, waarna de Rotterdammer werd aanhouden. In zijn auto werd een mes aangetroffen. De 29-jarige man is voor onderzoek en verhoor meegenomen naar het politiebureau.


* TAXI RIJDT TEGEN OBSTAKEL; PASSAGIERE ERNSTIG GEWOND

BARENDRECHT - Woensdagmiddag omstreeks twee uur raakte bij een eenzijdig verkeersongeval op de Harmonielaan een 82-jarige vrouw uit Rotterdam ernstig gewond. Een 40-jarige taxibestuurder reed op de Harmonielaan, waar alleen ontheffingshouders, taxi's en bussen door kunnen rijden, achter een andere taxi aan. Toen het obstakel op de rijbaan voor zijn voorganger naar beneden ging, reed de 40-jarige taxibestuurder uit Rotterdam direct achter hem aan. Het obstakel kwam echter weer naar boven, waardoor de taxi direct tot stilstand kwam. Als gevolg van de aanrijding kwam de 82-jarige passagiere met haar hoofd tegen de voorruit aan en raakte zwaar gewond aan haar hoofd en nek. Brandweerpersoneel haalde het slachtoffer uit haar benarde situatie, waarna de vrouw werd overgebracht naar het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam. De 40-jarige Rotterdammer raakte licht gewond. Na behandeling in het Ikaziaziekenhuis in Rotterdam werd de man aangehouden en voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau.


* DRONKEN MAN RIJDT IN OP AGENTEN
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Rotterdam-West hield woensdagavond omstreeks zeven uur in de Speedwellstraat een 42-jarige man uit Rotterdam aan wegens poging doodslag. Surveillerende politiemensen zagen op de Keileweg de verdachte die in een bestelbus reed, een gevaarlijke inhaalmanoeuvre maken en gaven een stopteken waaraan de man niet voldeed. Vervolgens keerde de verdachte met zijn auto en reed op de politiemensen in, die van de rijbaan weg moesten springen om een aanrijding te voorkomen. Politiemensen stelden hierop een achtervolging in en hielden de Rotterdammer even later in de Speedwellstraat aan, waarna hij werd overgebracht naar het politiebureau. Uit een blaastest bleek dat de verdachte onder invloed was van alcoholhoudende drank (alcoholpromillage van 1,55). Tijdens zijn fouillering werd een gebruikershoeveelheid verdovende middelen aangetroffen en in beslag genomen. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd.


* HENNEPKWEKERIJ ONTMANTELD
ROTTERDAM - Politiemensen van het district De Noordhoek stelden woensdagmiddag omstreeks drie uur, naar aanleiding van een tip via Meld Misdaad Anoniem, een onderzoek in een woning aan de Bergweg in. In de woning werd een hennepkwekerij van 261 planten aangetroffen. De planten en de voor de groei benodigde apparatuur zijn in beslag genomen en vernietigd. Naar de eigenaar wordt een nader onderzoek ingesteld.


* BUSJE KOMT ZO
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Rotterdam-West reed woensdagmiddag omstreeks vier uur, naar aanleiding van een inbraakmelding, naar een opvangkliniek op de Delftweg. Enkele medewerkers hadden gezien dat twee mannen zonder vaste woon- of verblijfplaats, 32 en 38 jaar, in het pand hadden ingebroken en onder meer een TFT-scherm hadden weggenomen. Gealarmeerde politiemensen stelden een onderzoek in en troffen op de Delftweg de verdachten aan die bij een bushalte op de bus stonden te wachten. De twee mannen werden aangehouden en met een politiebus naar het bureau overgebracht. In een tas die één van de verdachten bij zich droeg, werden een TFT-scherm, toetsenbord en een muis aangetroffen en in beslag genomen.


* POLITIE HOUDT VERDACHTE AAN NA AANTREFFEN WAPENS EN HENNEPKWEKERIJ

BLEISWIJK - Politiemensen van het district De Noordhoek hebben woensdagochtend een 67-jarige bewoner van de Rottedijk aangehouden op grond van de Opiumwet en Wet Wapens en Munitie. Rond half acht stelden agenten een onderzoek in en rond het huis van de man in. Hierbij werd onder meer een hennepkwekerij, ruim 10 kilo softdrugs, twee jachtgeweren, patronen en een paralizer aangetroffen en in beslag genomen. Bij de doorzoeking is een 41-jarige vrouw aangehouden die vermoedelijk illegaal in Nederland verblijft. De man en de vrouw zijn voor verhoor en onderzoek meegenomen naar het politiebureau.


* ACHTHONDERD HENNEPPLANTEN IN BESLAG GENOMEN

SCHIEDAM - Politiepersoneel van het district Schiedam stelde woensdagmorgen omstreeks half twee, naar aanleiding van een tip, een onderzoek in een bedrijfspand in de Olivier van Noortstraat in. In het pand werd een hennepkwekerij aangetroffen. Er werden zo'n 800 hennepplanten, alsmede de voor de groei benodigde apparatuur in beslag genomen en later vernietigd. Naar de eigenaar van de hennepkwekerij wordt op grond van de Opiumwet een onderzoek ingesteld.


* GELD WEGGENOMEN NA INBRAAK IN BANK
ROTTERDAM - Woensdagmorgen is er geld weggenomen na een inbraak in een bank aan de Herenwaard. Twee mannen waren omstreeks kwart voor negen het gebouw binnengekomen, waarna het pand werd doorzocht. Met een geldbedrag, verlieten de twee verdachten vervolgens het bankgebouw en vluchtten in onbekende richting. De recherche van het district Feijenoord-Ridderster stelt een nader onderzoek in.