Ingezonden persbericht


Netgear en Trend Micro leveren samen geïntegreerde beveiliging voor thuis en MKB

Geavanceerde, eenvoudige en betaalbare netwerkbeveiliging voor wereldwijde klanten

Utrecht, 17 maart 2005 - Netgear, Inc. (Nasdaq: NTGR), vooraanstaand leverancier van netwerkproducten, en Trend Micro Inc. (TSE: 4704, Nasdaq: TMIC), leider op het gebied van netwerkantivirus- en internet-content-beveiligingssoftware en -diensten, hebben een samenwerkingsovereenkomst gesloten. De bedrijven gaan samen kosteneffectieve en geavanceerde netwerkinfrastructuurapparatuur leveren met complete antivirus-, anti-spyware- en anti-spam-netwerkbeveiligingsoplossingen. Daarmee kunnen thuisgebruikers en kleine kantoren in de gehele wereld op een veilige en eenvoudige manier internet gebruiken.

De beschikbaarheid van 'always on'-breedbandverbindingen zorgt ervoor dat computers en waardevolle persoonlijke informatie altijd blootstaan aan bedreigingen. De complete beveiligings- en netwerkoplossing van Netgear en Trend Micro voorziet in alle behoeften van internetgebruikers die niet alleen bedreigd worden door computervirussen, verspreid via internet, maar ook door bedreigingen en ergernissen als spam, spyware, hackers of illegale content.

De eerste gezamenlijke oplossing is de integratie van Trend Micro Home Network Security met de draadloze en breedband-thuisrouters van Netgear. Beide bedrijven zullen nauw samen blijven werken, waarbij Netgear beveiliging in zijn netwerkproducten voor consumenten en het MKB zal opnemen. Daarnaast gaat Netgear ook hoogwaardige netwerkbeveiligingsfunctionaliteit bieden in zijn zakelijke ProSafe-netwerkoplossingen. Deze worden uitgerust met Trend Micro Client/Server/Messaging Suite for SMB en Client/Server Suite for SMB. Deze oplossingen bieden eenvoudig beheer, rapportages en complete bescherming tegen bedreigingen van bedrijfsnetwerken.

"In ons voortdurende streven naar de ontwikkeling van snellere netwerkapparatuur voor thuis en voor kleinere bedrijven, is beveiliging een belangrijk onderdeel, dat de internetervaring van gebruikers en netwerkprestatie sterk beïnvloedt", zegt Patrick Lo, CEO van Netgear. "Op basis van deze samenwerking met Trend Micro kan Netgear klanten een eenvoudige en betaalbare oplossing bieden voor uiteenlopende internetzorgen."

"Trend Micro beveiligt op netwerkniveau miljoenen eindgebruikers in bedrijven en overheids- en onderwijsorganisaties. Door deze samenwerking kunnen Netgear-klanten de geavanceerde beveiligingsdiensten van Trend Micro binnen hun netwerken benutten", zegt Raimund Genes, President European Operations bij Trend Micro. "Samen kunnen we de uitdaging om internet voor iedereen toegankelijk te maken via een thuisnetwerk invullen en tegelijkertijd activiteiten als e-mail en browsen beschikbaar en vooral ook veilig houden."

De Netgear-routers kunnen via een download Trend Micro Home Network Security 60 dagen gratis testen. Voor minder dan de licentiekosten voor individuele kopieën kunnen tot negen PC's beveiligd worden via een jaarabonnement dat online bij Trend Micro verkrijgbaar is. De Parentel Control Service kan hierbij als bonus een jaar gratis gebruikt worden. Zakelijke klanten kunnen in het tweede kwartaal van 2005 Trend Micro Client/Server/Messaging of Client/Server Suites for SMB 60 dagen gratis testen bij de aanschaf van ProSafe-routers.

# # #

Netgear
Netgear (Nasdaq: NTGR) ontwerpt geavanceerde netwerkproducten die voorzien in de specifieke behoeften van kleine en middelgrote ondernemingen en van thuisgebruikers. Het productaanbod van Netgear telt ongeveer 100 producten waarmee gebruikers hun Internetverbinding, randapparaten, bestanden, digitale multimedia content en toepassingen kunnen delen en gebruiken met meerdere computers en andere apparaten met Internettoegang. Het hoofdkantoor van Netgear bevindt zich in Santa Clara, Californië. Meer informatie is te vinden op www.Netgear.com.

Trend Micro
Trend Micro is leider op het gebied van netwerkantivirus- en internet-content-beveiligingssoftware en -diensten. Het wereldwijde hoofdkantoor is gevestigd in Tokio, het Europese hoofdkantoor in Marlow, Engeland. De producten worden wereldwijd geleverd door Value-Added Resellers en service providers.

Ingezonden persbericht