Provincie Noord-Holland

Provincie genomineerd voor Web Award

17-3-2005

Www.noord-holland.nl is genomineerd voor de Webwijzer Awards 2005. Op 24 maart wordt bekend gemaakt welke overheidsorganisatie de prijs krijgt toegekend.

Jaarlijks kent burger@overheid de Webwijzer Awards toe aan overheidsorganisaties die in digitaal opzicht vooroplopen. Op 24 maart maakt minister Thom de Graaf (Bestuurlijke Vernieuwing en Koninkrijksrelaties) bekend wie er in 2005 in de prijzen vallen. De site www.noord-holland.nl is dit jaar genomineerd voor de vakjuryprijs én de publieksprijs.

De Webwijzer Award is een prijs voor de overheidsorganisatie die zich digitaal in positieve zin onderscheidt ten opzichte van anderen. Het centrale thema voor de Webwijzer Award 2005 is de mate waarin zelfredzaamheid van de burger digitaal wordt ondersteund. De vakjury- en de publieksprijs bestaan elk uit een bedrag van 10.000, te besteden aan de verdere verbetering van de site.

Voor de vakjuryprijs zijn zeven nominaties voortgekomen uit de jaarlijkse Overheid.nl Monitor, aangevuld met 3 genomineerden die door juryleden zijn voorgedragen. De vakjury heeft uit de 10 nominaties een keuze gemaakt voor één winnaar van de vakjuryprijs. Traditioneel laat burger@overheid ook burgers zelf aan het woord over hun overheid. Het eigen publiekspanel, ruim 2300 personen die representatief zijn voor de internettende Nederlander, is gevraagd zich uit te spreken over een lijst van 10 genomineerden. De helft van het aantal genomineerden komt uit de Overheid.nl Monitor, de andere helft is voorgedragen via de eigen website van burger@overheid. Daar konden burgers de afgelopen maanden een stem uitbrengen.

Genomineerden voor de Vakjuryprijs (in alfabetische volgorde): · Agentschap SZW
· Centraal Bureau voor de Statistiek
· Gemeente Aalburg
· Gemeente Assen
· Gemeente Enschede
· Gemeente Middelburg
· IB-Groep
· LNV Loket
· Ministerie van EZ
· Provincie Noord-Holland

Genomineerden voor de Publieksprijs (in alfabetische volgorde): · Agentschap SZW
· Autoriteit Financiële Markten
· Centraal Bureau voor de Statistiek
· Centraal Orgaan opvang Asielzoekers
· De Taalunie - taaluniversum.org
· Gemeente Assen
· Gemeente Ede
· Gemeente Zandvoort
· Ministerie van EZ
· Provincie Noord-Holland